Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis FACE SCUT în faţa DNA: Mesaj VIRULENT în apărarea instituţiei

captura privesc.eu
Klaus Iohannis la bilantul DNA

Invitat la bilanţul pe 2017 al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, preşedintele Klaus Iohannis a lansat un mesaj dur în susţinerea instituţiei anticorupţie. După ce a adresat un elogiu magistraţilor, Iohannis a reiterat, în final, faptul că va rămâne un partener şi un susţinător al DNA.

Citeşte şi: Abuzul în serviciu, mărul discordiei: Kovesi, atac FURIBUND la adresa instituţiilor din justiţie / VIDEO

"În cei 16 ani care s-au scurs de la apariţia PNA, am fost cu toţii martori la o capacitate crescută a combaterii corupţiei. Nu doar instituţiile s-au schimbat. Societatea românească s-a maturizat ca urmare a consolidării democraţiei. Susţinerea fără precedent ne arată că cetăţenii îşi doresc o Românie demnă şi o societate în care cei care se plasează sau încearcă să se plaseze deasupra legii răspund pentru faptele lor indiferent de functie, poziţie sau avere.

Încrederea în justiţie e dată de cei care însufleţesc sistemul judiciar. Magistraţii sunt repere de comportament, integritatea şi profesionalismul lor trebuie să rămână standarde de referinţă pentru societatea românească. Din acest motiv abaterile individuale trebuie prevenite şi corectate cu promptitudine şi fermitate de către institituţiile cu atribuţii în domeniu.

Incertitudinea generată de modificări legislative adoptate de Parlament anul trecut dăunează grav.

În tot acest context, justiţia a dat dovadă de profesionalism şi unitate.

Am deplină încredere că instituţiile statului cu atribuţii în domeniu şi asociaţiile magistraţilor vor continua să se manifesteze când independenţa justiţiei e în pericol.

Procesul de transformare democratică e de durată. Cred că România are nevoie de politici publice care să pună accent pe prevenirea faptelor de corupţie şi educarea tinerilor.

Prin activitatea sa, DNA a arătat că principiile statului de drept nu sunt simple deziderate, ci realităţi pe care le trăim cu toţii. O societate care se clădeşte pe un asemenea fundament are mai multe şanse.

Veţi avea în mine un partener şi un susţinător al acestor principii. Vă doresc în continuare mult succes.", a declarat Klaus Iohannis.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.