Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Augustin Zegrean, despre comasarea alegerilor: Dacă ne uităm la practica Curții, OUG ar trebui declarată neconstituțională

ziaruldeiasi.ro
augustin zegrean

Fostul președinte al CCR, Augustin Zegrean, a declarat miercuri, la Antena 3, că Ordonanța de Urgență prin care Guvernul a decis comasarea alegerilor locale cu alegerile europarlamentare ar trebui să fie declarată neconstituțională, ținând cont de precedentele decizii ale judecătorilor.

  • „Dacă ne uitam la practica Curții Constituționale, s-a mai încercat o dată să se comaseze alegerile, să se facă locale odată cu parlamentarele. Și Curtea atunci a spus că nu se pot comasa alegerile și nu pentru că nu ar fi vrut Curtea, ci pentru că există acele bune practici în materie electorală elaborate de Comisia de la Venetia, care spun că nu se poate face așa ceva, nu poți să amesteci lucrurile, în ziua alegerilor oamenii trebuie să știe ce au de făcut”, a declarat Zegrean.

Acest precedent ar trebui să conteze?, a fost întrebat fostul președinte CCR. „Ar trebui să conteze, dar eu știu? Dacă situația este aceeași ca și atunci? Nu știu, au trecut ani, cred că 12 ani”, a răspuns acesta.

Augustin Zegrean a precizat cum se va proceda în cazul în care OUG pentru comasarea alegerilor este neconstituțională.

„Curtea nu va zice că nu trebuiau comasate, Curtea va zice că Ordonanța prin care s-a stabilit este neconstituțională. Consecințele se știu, dacă se declară neconstituțională lucrurile nu mai pot merge înainte, nu acestea, nu atunci, nu ambele (alegeri) odată”, a afirmat fostul președinte CCR.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.