Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Augustin Zegrean, despre noii miniștri interimari trimiși la Cotroceni: Și Iohannis și Dăncilă sunt în afara Constituției

ziaruldeiasi.ro
augustin zegrean

Fostul presedinte CCR Augustin Zegrean a apreciat vineri, intrebat de STIRIPESURSE.RO daca este posibil sa existe interimate succesive la ministere, ca acest lucru nu este permis de Constitutie. „Nu. Constitutia nu permite. Deci in 45 de zile trebuie sa se rezolve problema”, a declarat Zegrean. Premierul Viorica Dancila a trimis vineri la Cotroceni noi propuneri de interimari la Educatie, Interne si vicepremier pe relatii economice, portofolii unde au fost deja ministri interimari pentru perioada de 45 de zile. Klaus Iohannis a transmis vineri ca din punctul sau de vedere nu se mai poate numi un ministru interimar imediat dupa alt ministru interimar.

Zegrean a mai declarat ca si premierul Viorica Dancila si presedintele Klaus Iohannis sunt de vina pentru situatia aparuta: „Presedintele a refuzat sa numeasca interimari, acum CCR l-a obligat sa numeasca de indata, cine este de vina oare? Acum sa se descurce ei. Amandoi sunt in afara Constitutiei, si presedintele si premierul, pentru ca au tot taraganat-o pana s-a ajuns aici. Premierul daca mergea la Parlament se rezolva de mult. Presedintele, daca semna decretele, nu se ajungea aici. Acum singura solutie mai este ca premierul sa mearga cu propunerile in Parlament pentru remaniere, dar asta dupa motiunea de cenzura. Asteptam pana joi, nu piere tara”.

Ministrii interimari propusi sunt: Daniel Suciu la Justiție, Gabriel Leș la interne, Nicolae Hurduc la Educație, Eugen Teodorovici la probleme economice, Niculae Bădălău la Energie, Ioan Deneș la Mediu și Radu Oprea la relația cu Parlamentul. Internele si Educatia au mai avut interimari.

Vezi si: SURSE Regrupări pentru răsturnarea Guvernului: calculele PSD din Parlament .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.