Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Augustin Zegrean face analiza decretului emis de Klaus Iohannis: 'Nu este nicio problemă, nu are nimeni motive să se teamă'

ziaruldeiasi.ro
augustin zegrean

Fostul preşedinte al Curţii Constituţionale a României, Augustin Zegrean, a declarat, pentru AGERPRES, că prevederile din decretul privind instituirea stării de urgenţă, semnat de preşedintele Klaus Iohannis, sunt în limitele constituţionale.

"Ce s-a prezentat este în ordine, este în limitele constituţionale, nu este nicio problemă, nu are nimeni motive să se teamă. Constituţia reglementează măsura în care pot fi luate aceste decizii, este un articol în Constituţie, 53, care spune că drepturile şi libertăţile fundamentale pot fi limitate numai prin lege, numai pe o anumită perioadă de timp şi limitarea să fie proporţională cu cauza care a determinat-o şi evident să fie necesară într-un stat democratic, or aceste prevederi sunt respectate, după cât am putut să aud din decretul prezentat de preşedinte", a precizat Zegrean.

Citește și: RCS&RDS, mesaj pentru toți clienții săi! Recomandarea făcută luni, în plină criză declanșată de coronavirus

El a afirmat că urmează ca în baza acestui decret să se ia foarte multe măsuri. "În decret doar spune că se pot lua, vom vedea ce se va întâmpla, ce măsuri se vor lua şi vom discuta pe rând despre fiecare", a adăugat fostul şef al CCR.

În opinia sa, decretul este în limita Constituţiei şi a legii care reglementează această stare de urgenţă. "E o ordonanţă veche din 1999, ordonanţa 1, şi a mai fost completată pe parcurs de vreo două ori, dar este în regulă, ce s-a spus este în regulă, nu este nimic periculos, totul este ca drepturile să nu fie înlăturate, pot fi limitate drepturile, dar nu anihilate, nu e vorba de aşa ceva", a spus Zegrean.

Citește și: Florin Cîțu anunță schimbări majore, în contextul pandemiei de coronavirus! Ce măsuri se vor lua

Potrivit acestuia, ''din moment ce toate ţările din jur au procedat la fel înseamnă că asta este soluţia şi se pare că Uniunea Europeană acceptă această soluţie şi chiar o recomandă, deci este în regulă".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.