Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Augustin Zegrean intervine în scandalul din coaliție: 'Abuzul în serviciu este abuz în serviciu indiferent că ai câștigat 10 lei sau un milion'

B1.ro
augustin zegrean

Sunt tensiuni în coaliție privind pragul în abuz în serviciu. "Abuzul în serviciu este abuz în serviciu indiferent că ai câștigat 10 lei sau un milion", spune fostul președinte CCR Augustin Zegrean. Liderii coaliției de guvernare se vor întâlni, astăzi, pentru a decide asupra pragului la abuz în serviciu. Ședința va fi una în format extins, asta pentru că vor participa și prim-vicepreședinții, dar și ministrul Justiției, Cătălin Predoiu.

"Nu poți spune că un funcționar care ia numai 10 lei sau 3.000 de lei, cât are el salariul, este cinstit și celălalt care ia cu 500 de lei în plus este necinstit.

Este un lucru pe care eu nu pot să-l înțeleg. Acest prag, aceste valori, noi le avem în legislația din România doar la furtul de lemne, în rest nu valoarea califică fapta.

Ori ești cinstit și ești funcționar public ori ești necinstit și trebuie să pleci de acolo.

Eu nu știu ce a înțeles Curtea Constituțională prin această decizie. Când eram eu la Curte, am discutat despre această infracțiune și am spus atunci că atribuția încălcată este trecută într-o lege, doar atunci este abuz în serviciu", a declarat Augustin Zegrean, fostul președinte CCR, pentru Antena 3 CNN.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.