Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Augustin Zegrean răstoarnă toate calculele: Această lege este neconstituțională! Sper să deschidă cineva Constituția

ziaruldeiasi.ro
augustin zegrean

Fostul președinte al Curții Constituționale, Augustin Zegrean, susține că legea prin care se interzice publicitatea la jocurile de noroc are prevederi neconstituționale. Zegrean arată că ultimul amendament adus de UDMR acestei legi va fi motiv ca legea să fie trântită la CCR.

Amendamentul depus de UDMR și votat marți de senatorii din Comisia Juridică și cea de Cultură prevede că „Se interzice orice formă de comunicare comercială audiovizuală pentru activitățile de jocuri de noroc prezentate sau recomandate de personalități ale vieții publice, culturale, științifice, sportive, ori de alte persoane, care datorită celebrității lor pot încuraja activitățile de jocuri de noroc și pariuri sportive”.

Însă Augustin Zegrean, fost președinte al CCR, a declarat, pentru Libertatea, că această interdicție este neconstituțională: „Chiar am urmărit subiectul. Eu cred că până la dezbaterea legii în plenul Senatului și apoi în cel al Camerei, cineva va citi Constituția României, mai precis articolul 45, și se va sesiza că nu este în regulă. Este evident că un asemenea amendament încalcă Constituția”.

Articolul 45 din Constituția României prevede că: „Accesul liber al persoanei la o activitate economică, libera iniţiativă şi exercitarea acestora în condiţiile legii sunt garantate”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.