Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Augustin Zegrean, sfat pentru parlamentari după decizia CCR cu privire la starea de alertă: 'să se abțină de la limitarea unor drepturi'

ziaruldeiasi.ro
augustin zegrean

Fostul președinte CCR Augustin Zegrean a reacționat după ce CCR a decis că OUG 21/2004, care reglementează regimul stării de alertă, este constituțională, mai exact nu restrânge drepturi şi libertăţi cetăţeneşti. El le-a recomandat parlamentarilor să se abțină de la limitarea unor drepturi pentru ca legea să nu fie atacată ulterior la CCR.

„Nu starea de alertă a fost declarată constituţională, ci ordonanţa de urgenţă care reglementează starea de alertă. E o diferenţă! Decizia este, oricum, normală. Asta înseamnă că se poate declara starea aceasta de alertă de către Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, iar toate discuţiile din ultimele zile s-au dovedit inutile. Toată lumea se temea că vom rămâne fără stare de alertă. Uite că nu e cazul. Legea care se dezbate în Parlament îşi va urma cursul, fără stres de acum. După ce va intra în vigoare legea, OUG-ul va fi abrogat, aşa va fi normal, iar starea de alertă va merge mai departe după lege. (...) Ar bine ca cei care solicită instituirea stării de alertă să scrie acolo lucruri care să nu fie ulterior atacate la CCR. Deci să nu se restrângă drepturi și libertăți fundamentale. Astăzi să dea o soluție pe legea care există, pe legea care tocmai a fost verificată de CCR, dar să se abțină de la limitarea unor drepturi”, a spus Zegrean la Antena3.

Proiectul de lege iniţiat de Guvern privind măsurile pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 în situaţia de alertă va fi dezbătut şi votat, ast[zi, de Camera Deputaţilor.

Citește și: VERDICT POLITIC cu Dana Budeanu, episodul 54: PNL se îndreaptă către o dictatură!

Marţi, Senatul a adoptat acest proiect, forma propusă de Guvern fiind modificată prin aprobarea mai multor amendamente propuse, în mare parte, de PSD.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.