Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

AUR: Comisia de anchetă parlamentară privind achiziţiile din perioada pandemiei şi-a început activitatea, la mai bine de un an de la înfiinţare

Facebook
George Simion

Comisia de anchetă parlamentară pentru achiziţiile din perioada pandemiei, înfiinţată la solicitarea grupului parlamentar al AUR, şi-a început marţi lucrările, la mai bine de un an de la momentul în care a fost votată de Parlament. „După ce în luna noiembrie prima şedinţă a Comisiei a fost sabotată de către reprezentanţii coaliţiei de guvernare, în şedinţa de marţi au fost iniţiate primele demersuri cu privire la activitatea acesteia”, arată comunicatul de presă al partidului.

În luna februarie, în cadrul primei şedinţe a Comisiei, va fi adoptat regulamentul de funcţionare, urmând ca ulterior să fie iniţiate primele audieri ale reprezentanţilor instituţiilor responsabile cu privire la achiziţiile făcute de stat, mai indică sursa citată.

În perioada vacanţei parlamentare, Comisia va solicita din partea instituţiilor competente rapoartele cu privire la achiziţiile făcute în timpul pandemiei, care vor sta la baza documentaţiei membrilor Comisiei.

„Românii trebuie să cunoască ce s-a întâmplat cu banii de la bugetul de stat, cu banii din împrumuturile contractate de Guvernul României, ce a stat în spatele deciziei de a face achiziţiile din timpul pandemiei COVID-19. Nu ne oprim, nu ne lăsăm intimidaţi, ci ne vom asigura că scopul pentru care a fost înfiinţată această comisie va fi atins. Coaliţia de guvernare trebuie să lase să funcţioneze comisia de anchetă privind achiziţiile din perioada pandemiei şi să nu pună obstacole în funcţionarea ei”, conform sursei menţionate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.