Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

AUR critică dur Guvernul, după noile măsuri socio-economice: 'Aruncă nişte firimituri în bătaie de joc. Ne așteptăm la proteste masive'

captură facebook
George Simion

Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) critică deciziile politice ale coaliţiei de guvernare, care au dus "la inflaţie şi dublarea preţurilor", fără indexarea aferentă a veniturilor categoriilor defavorizate.

"După ce au dublat preţurile, dar au ţinut pensiile şi salariile mici, au menţinut pensiile speciale şi subvenţiile pentru partidele politice, guvernul vine acum cu o măsură inechitabilă: dă o singură dată 700 de lei unui pensionar, deşi ar fi trebuit să acorde acest sprijin în fiecare lună. Apoi, amânarea ratelor la bănci înseamnă că românii vor plăti dobândă la dobândă, iar restul de plată, în loc să scadă, va creşte. Soluţia ar fi fost ca din TVA-ul suplimentar încasat din creşterea de preţuri să fie subvenţionate parţial dobânzile până când ROBOR ar fi scăzut la nivelul de dinainte de criza financiară. Cât despre blocarea angajărilor la stat de la 1 iulie, e praf în ochi. Chiar şi în aceste zile au loc angajări masive, semn că toate pilele politicienilor trebuie întâi introduse în sistem", a afirmat, marţi, deputatul George Simion, preşedintele AUR, într-un comunicat de presă.

La rândul său, Claudiu Târziu, lider al grupului AUR din Senat, afirmă că partidele din coaliţia de guvernare refuză să reglementeze piaţa de profil, după ce au permis liberalizarea "greşită" a pieţei de energie, cu impact asupra creşterii accelerate a preţurilor.

"Creşterea galopantă a preţurilor are drept cauză liberalizarea greşită a pieţei de energie, însă PNL, PSD şi UDMR, principalele vinovate pentru scăderea dramatică a puterii de cumpărare a românilor, refuză să meargă la cauză şi să reglementeze piaţa de profil. În schimb, aruncă nişte firimituri în bătaie de joc şi ca supapă pentru a reduce nivelul de tensiune socială. Noi am atras atenţia că aici se va ajunge, iar la toamnă ne aşteptăm la proteste masive din partea populaţiei şi la declanşarea alegerilor anticipate. Românii vor ieşi în stradă şi îi vor alunga pe cei care i-au sărăcit cumplit", susţine Târziu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.