Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

AUR dă de pământ cu UDMR: NU există ținut secuiesc, ci doar niște extremiști

AUR
George Simion

AUR reacționează ferm față de declarațiile iredentiste ale reprezentatului UDMR. În cadrul dezbaterilor de ieri, 14 noiembrie 2023, din plenului Senatului cu privire la propunerea legislativă L 597/2023 pentru modificarea şi completarea Legii 75/1994 privind arborarea drapelului naţional, au fost făcute niște declarații cu caracter iredentist, pe care le considerăm ofensatoare și sfidătoare în același timp.

Astfel, întervenția senatorului UDMR Barna Tánczos, care nu se află la primul derapaj de acest gen, prin care afirma că steagul așa-zisului ținut denumit secuiesc va fi arborat în continuare de către reprezentanții acestei minorități, o considerăm o provocare și un atac direct la identitatea națională.

“V-aș ruga, domnule președinte de ședință, să nu mai permiteți de la tribuna sau microfonul Senatului, cineva, oricine ar fi el, să-și permită, să susțină că în statul national și unitar român, există un ținut denumit secuiesc, sau cum o fi. Nu exista niciun ținut secuiesc, există doar niște extremiști de origine maghiară care întrețin o atmosferă ostilă statului român, inclusiv prin arborarea unui steag al așa-zisului ținut, în condiții care nu respectă legea și dovadă că al nostru coleg, deputatul Dan Tănăsa a câștigat peste 250 de procese, care au vizat luarea acelor drapele de pe clădirile oficiale, care sunt ținute de administratori sau de puternici ai zilei provenind din UDMR. Îmi pare foarte rău că un om de asemenea calitate așa cum este colegul, care a vorbit mai devreme, de la UDMR, continuă să întrețină extremismul maghiar.”, a declarat liderul senatorilor AUR, Claudiu Tărziu.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.