Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

AUR declară război Unicredit Bank, pentru eticheta 'partid de extremă dreaptă'

Copreședintele AUR Claudiu Târziu condamnă eticheta de „partid de extremă dreaptă” atribuită formațiunii sale într-un raport al băncii Unicredit.

În raportul trimestrial de analiză macroeconomică şi strategie al UniCredit Bank, dat miercuri publicității, se arată că este probabil să se mențină până în 2022 coaliția de guvernare PNL-USR-PLUS pentru că partidele nu îşi pot asuma riscul unor alegeri anticipate pe fondul gestionării deficitare a crizei medicale, alegeri la care popularitatea PNL ar putea scădea în continuare. „În cazul în care ar fi organizate alegeri anticipate, ambele partide ar pierde teren în faţa Alianţei pentru Unirea Românilor (AUR), un partid de extremă dreapta care, în mod surprinzător, a devenit al patrulea partid ca mărime din Parlament”, se arată în raportul Unicredit Bank.

"Am văzut cu neplăcere că în presa de astăzi este citat un raport al Unicredit Bank, în care se atribuie Alianţei pentru Unirea Românilor o caracterizare pe care o respingem cu tărie şi anume aceea de partid de extremă dreaptă", se arată într-un comunicat al copreşedintelui Alianţei pentru Unirea Românilor, senatorul Claudiu Târziu.

"În dubla mea calitate de copreşedinte al AUR şi de senator în Parlamentul României, întreb public conducerea Unicredit Bank: care sunt argumentele în virtutea cărora caracterizează AUR drept un 'partid de extremă dreaptă' şi ce calificare are respectiva instituţie bancară pentru a face 'analize' politice şi etichetări ideologice, prin care prejudiciază imaginea unei formaţiuni care a fost votată de peste 500 de mii de români, pe care de asemenea îi ofensează? Este cel puţin surprinzător că o bancă din România îşi permite să facă aprecieri jignitoare la adresa unui partid cu zeci de mii de membri, dintre care unii, cu siguranţă, clienţi ai acestei bănci. AUR este un partid conservator, care nu are de-a face cu extremismul şi care are ca principali piloni libertatea, credinţa, naţiunea şi familia, valori asociate cu conservatorismul european şi nu cu extrema dreaptă", punctează senatorul Târziu.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.