Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

AUR face apel la calm după ce extrema dreaptă a câștigat alegerile din Italia: Nu e niciun pericol pentru democrație

smartradio.ro
George Simion AUR

Nicio amenințare, indiferent din partea cui vine, nu poate să îngenuncheze democrația, nu poate să se opună voinței cetățenilor, transmite AUR, după ce Giorgia Meloni, liderul formațiunii naționaliste Frații Italiei, este favorită să devină prima femeie prim-ministru al Italiei, scrie Mediafax.

Citește și: Maria Grapini dă de pământ cu Ursula von der Leyen: Cum să ameninți oamenii din Italia că le tai banii pentru vot?

„Poporul italian a decis să își ia soarta în propriile mâini și să propulseze la putere un guvern patriotic! Alegerile parlamentare din Italia sunt o lecție pe care italienii o dau tuturor statelor membre ale Uniunii Europene. Nicio amenințare, indiferent din partea cui vine, nu poate să îngenuncheze democrația, nu poate să se opună voinței cetățenilor. Coaliţia condusă de Giorgia Meloni merită felicitări pentru că a rezistat amenințărilor venite din partea liderilor Uniunii Europene. Datorită determinării lor și pentru că au pus pe primul loc interesele poporului pe care îl reprezintă, Giorgia Meloni și aliații săi au condus coaliția pe care o reprezintă către o mare victorie. Poporul italian și-a luat soarta în propriile mâini, a dat dovadă de curaj și a decis pentru binele său, așa cum este normal într-o țară democratică, în care voința oamenilor este respectată. Felicitări și mult succes membrilor coaliției câștigătoare”, transmite Alianța pentru Unirea Românilor.

Giorgia Meloni este la un pas să devină prima femeie prim-ministru a Italiei, în fruntea celui mai de dreapta guvern de după cel de-al Doilea Război Mondial, după ce Dreapta a câștigat alegerile de duminică, informează Reuters.

Rezultatele provizorii arătă că Dreapta ar trebui să aibă o majoritate puternică în ambele camere ale parlamentului, ceea ce ar putea oferi Italiei o șansă rară de stabilitate politică după ani de tulburări și coaliții fragile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.