DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

AUR pune la punct Institutul Elie Wiesel pentru că a condamnat dezvelirea bustului lui Octavian Goga: 'Nu ne luați și bucuria de a simți și a trăi românește'

Facebook
bust Octavian Goga

Se naște un nou scandal cu AUR în centrul atenției, după ce Institutul Național pentru Studierea Holocaustului în România Elie Wiesel a condamnat dezvelirea, la Iași, a bustului lui Octavian Goga, acuzând că în calitate de om politic acesta a promovat politicile profasciste.

În schimb, AUR îi atrage atenția Institutului că autoritățile l-au comemorat pe poetul Goga, nu pe omul politic cu anumite vederi doctrinare. ”Oare vom ajunge să ne renegăm toți oamenii de cultură care au făcut cinste României doar pentru că nu sunt pe placul unuia sau altuia dintre corifeii corectitudinii politice?”, este întrebarea celor din AUR, care le cere guvernanților ”nu ne luați și bucuria de a simți și a trăi românește, prin marile spirite ale acestui neam!”.

”Ieri, la Iași, a fost dezvelit un bust al lui Octavian Goga. Un gest de recunoștință față de un mare poet și patriot român, întemnițat de tirania austro-ungară pentru lupta lui neobosită întru făurirea României Mari. Gest cu care însă Institutul Național pentru Studierea Holocaustului în România „Elie Wiesel” nu a fost de acord, pe motiv că Goga „a fost un politician pro-nazist”. Deși intenția declarată a autorităților ieșene a fost de a-l comemora pe poetul Goga!

Citește și: Institutul Elie Wiesel condamnă dezvelirea bustului lui Octavian Goga, realizată în prezența lui Mihai Chirica

Oare vom ajunge să dăm socoteală și pentru că ne plac poeziile lui Goga sau ale lui Eminescu, că ne plac nuvelele lui Eliade sau filosofia lui Blaga? Oare vom ajunge să ne renegăm toți oamenii de cultură care au făcut cinste României doar pentru că nu sunt pe placul unuia sau altuia dintre corifeii corectitudinii politice?

Domnilor guvernanți vremelnici, ne-ați luat drepturile, ne-ați îngrădit libertățile, dar nu ne luați și bucuria de a simți și a trăi românește, prin marile spirite ale acestui neam!”, este mesajul AUR.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.