Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

AUR intră TARE în pline PROTESTE ale minerilor: le PROMITE că are pârghii să rezolve criza în Parlament

Protestul minerilor din Valea Jiului este o consecință dureroasă a unei politici inexistente la nivel național, pentru că politicile europene de ecologizare cuprinse în Green Deal nu sunt însoțite de o Strategie națională pentru energie, afirmă liderul AUR Claudiu Târziu.

Claudiu Târziu spune că „protestul spontan, ca parte văzută a unei crize foarte lungi a sistemului nostru energetic, (este - n.r.) consecință dureroasă a unei politici inexistente la nivel național”.

Târziu critică faptul că politicile europene de ecologizare cuprinse în proiectul Green Deal nu sunt însoțite de o Strategie națională pentru energie care să fie dezbătută și votată în Parlament, conform Mediafax.

Citește și: Specialiștii ISU dau de PĂMÂNT cu Lucian Bode după TRAGEDIA de la Constanța: Saltelele pneumatice NU pot fi folosite în misiuni de salvare

 

„Liderii AUR s-au deplasat în Deva în condițiile în care nicio altă forță politică nu și-a exprimat interesul față de situația dramatică pe care o traversează minerii din Valea Jiului. ClAUaudiu Târziu a precizat că, prin reprezentanții AUR în Parlament, există hotărârea și pârghiile pentru a contribui la rezolvarea acestei crize care afectează deja zeci de mii de familii”, se menționează într-un comunicat de presă al AUR.

Liderii formațiunii transmit că sunt solidari cu minerii și familiile lor și se vor implica direct, prin mijloacele parlamentare pe care le au, pentru „soluționarea unei crize care stă să explodeze”.

Minerii de la exploatările de cărbune Livezeni, Vulcan şi Lupeni protestează de câteva zile pentru neplata salariilor. Salariile minerilor din Valea Jiului ar fi trebuit plătite în 15 a lunii, însă conducerea CEH a anunţat că acestea vor fi plătite până în data de 26 februarie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.