Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

AUR Moldova vrea unirea partidelor unioniste într-o singură listă

Alianța pentru Unirea Românilor
AUR Alianta pentru Unirea Romanilor

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) din Republica Moldova invită toate forțele politice pro-românești și unioniste la dialog, pentru a forma o listă națională în cadrul alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie 2021.

Potrivit președintelui AUR din Republica Moldova, Vlad Bilețchi, AUR nu este încă un partid politic, ci un proiect care unește, dovada în acest sens fiind transformarea Partidului Popular Românesc în Alianța pentru Unirea Românilor.

AUR își propune să pună capăt dezbinării unioniștilor, care este una din cauzele din care nu există astăzi unioniști în Parlament.

„Așteptăm alături de noi reprezentanții tuturor partidelor și ai forțelor politice care pledează pentru această cauză și am să spun nominal ca să nu existe interpretări: Partidul Liberal și Dorin Chirtoacă, Partidul Uniunea Salvați Basarabia și Valeriu Munteanu, Vasile Costiuc și Democrația Acasă, Partidul Unității Naționale și Octavian Țîcu. Noi, cu toții împreună împărtășim aceeași cauză. Nu există niciun motiv, nicio scuză pentru ca noi să nu fim împreună, dar există o mie de motive și o datorie morală pentru ca noi să fim împreună pentru a arăta unioniștilor că merităm încrederea și votul lor”, a declarat Vlad Bilețchi.

Liderul unionist a mai spus că AUR vine în Parlamentul de la Chișinău cu un scop triplu. Este vorba despre o viață mai bună pentru toți din Republica Moldova (autostrăzi, școli, spitale, infrastructură), neadmiterea venirii la putere a partidelor pro-ruse care vând țara și trădează interesul național, dar și oprirea furturilor din bugetul de stat.

La alegerile parlamentare din România, din decembrie 2020, Alianța pentru Unirea Românilor a acumulat aproximativ 60.000 de voturi ale românilor din Republica Moldova, contribuind astfel la accederea în Parlamentul României a unui număr de 47 de deputați și senatori ai Alianței, dintre care 6 sunt originari din Republica Moldova.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.