Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

AUR și nepăsarea față de fermierii români - Partidul lui Simion, complice la nivel european

Radu Pop
aur ecr

Fermierii români sunt desconsiderați de comisarul european pentru agriculturăă, polonezul Janusz Wojciechowski. Acesta este în grupul european ECR, din care face parte și AUR. Până acum, partidul lui George Simion a evitat să explice de ce familia lor europeană face rău fermierilor români.

Comisarul pentru agricultură și dezvoltare rurală, Janusz Wojciechowski, este membru al partidului polonez Lege și Justiție, membru în Grupul Conservator și Reformist din Parlamentul European - ECR, un grupul ede orientare urosceptică din legislativul european.

Sub coordinarea comisarului Wojciechowski, fermierii români sunt de-a dreptul desconsiderați, într-un context regional extrem de dificil. Sumele mici alocate României drept compensație pentru fermierii români sunt mult mai mici comparativ cu alte state membre, chiar dacă țara noastră este prima afectată.

Același comisar oferă un răspuns întârziat la crize cerealelor din Ucraina și nu reușește să înainteze soluții europene de monitorizare și transport a acestora. Lovitura cea mai dură pe care comisarul, reprezentant al ECR, o dă fermierilor români este neprelungirea suspendării accesului grânelor pe piața din România.

AUR nu are nicio obiecție

Între timp, AUR întreține relații bune cu ECR, fără ca problema fermierilor români și legăturile politice cu Janusz Wojciechowski să ocupe vreun loc în discursul partidului. Cristian Terheș, candidatul aflat pe primul loc pe lista AUR, este reprezentantul AUR în ECR. De altfel, la evenimentul de lansare a candidaților AUR pentru alegerile europarlamentare au participat eurodeputați din acest grup politic.

Pârghiile politice există, așadat, însă AUR nu doar că nu a întreprins vreun demers, dar nici nu a încercat să explice cum partidul lor european face rău fermierilor români. Prin continuarea activității în grupul eurosceptic, AUR își asumă practic această decizie greșită la nivel european.

Printre efectele secundare ale politicii duse de AUR și de euroscepticii europeni se numără chiar întărirea sentimentului anti-european la nivel local, ceea ce reprezintă o manieră perversă de a face jocul Rusiei în interiorul UE. Paradoxal, cu un discurs suveranist în dotare, AUR pune umărul chiar la discriminarea fermierilor români.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.