Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deputatul exclus din PSD și scăpat de acuzațiile de viol candidează la primărie din partea PNL (video)

Aurel Balasoiu

Deputatul Aurel Bălășoiu va candida la alegerile locale din partea PNL la primăria comunei Rociu (Argeș), anunțul fiind făcut miercuri seară, într-o ședință liberală, în prezența liderului județean liberal, ministrul Justiției, Alina Gorghiu.

  • „Vreau să vă prezint vestea cea nouă, începand cu 1.04.2024 sunt membru PNL (aplauze), voi conduce organizația Rociu în primul rând cu dvs. și cu lista de consilieri pe care o voi prezenta în fața dvs. Într-adevăr, avem de muncă, dar nimic nu e imposibil”, a declarat deputatul.

Bălășoiu a fost exclus din PSD după ce în spațiul public au apărut imagini în care deputatul ar fi fost surprins întreținând relații intime atât cu minori cât și cu un bărbat. Bălășoiu a spus că nu este el cel din imagini. Cazul a fost preluat de procurori, care au deschis un dosar penal în acest caz.

La momentul respectiv, PSD l-a exclus din partid, iar Alina Gorghiu, actualul șef politic al lui Bălășoiu, spunea că trebuie modificată Constituția pentru ca un parlamentar să poată fi înlocuit înainte de termen, pe motive justificate, tot cu votul electoratului care l-a ales, în contextul în care este "absolut revoltător" că deputatul Aurel Bălăşoiu nu doreşte să lămurească "din afara Parlamentului" acuzaţiile de viol și sex cu minor.

După trei luni de zile, dosarul lui Bălășoiu a fost clasat de Parchet, astfel că acuzațiile nu s-au confirmat. Deputatul a susținut că scandalul a fost pus în scenă din interiorul fostului său partid.

content-image

Alina Gorghiu atunci în calitate de președinte al Senatului României a lansat și o Petiție Publică împotriva lui Aurel Bălășoiu:

 

”Fiecare om face ce vrea în intimitate, inclusiv oamenii politici, însă dosare penale pentru infracțiunea de viol și acte sexuale cu minori sunt ceva ce greu îți imaginezi legat de un parlamentar.

Este o infracțiune oribilă. A fi parlamentar presupune în primul rând să reprezinți un model pentru cetățeni. Nu este cazul deputatului Bălășoiu.

Nu poți fi implicat într-un dosar de viol ca membru al Parlamentului. O astfel de acuzație nu poate să planeze asupra unui demnitar public. La asemenea acuzație, aștepți decizia procurorilor din afara Parlamentului, nu de pe băncile Camerei Deputaților.

În calitate de președinte al Senatului României, cer demisia imediată din Parlamentul României a deputatului Aurel Bălășoiu!

Alina Gorghiu - Presedintele Senatului Romaniei”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.