Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Aurelian Bădulescu a depus plângere penală la DNA pe numele lui Nicușor Dan

nicusor dan aurelian badulescu

Fostul viceprimar al Capitalei Aurelian Badulescu a depus plangere penala la DNA impotriva edilului Bucurestiului pentru abuz in serviciu si trafic de influenta, informează în exclusivitate LUJU.RO.

Acuzatiile vizeaza modul in care Nicusor Dan a prelungit contractul de asociere cu McDonald's: “La momentul in care faptuitorul Nicusor Dan a semnat actul aditional, McDonald’s Romania inregistra fata de Primaria Municipiului Bucuresti o datorie de peste 2.000.000 euro”, se arată în plângere.

Mai exact, este vorba despre modul in care Nicusor Dan a semnat prelungirea cu 90 de zile a contractului de asociere semnat in 1995 cu McDonald's privind folosirea terenurilor din jurul a doua restaurante fara sa o supuna votului Consiliului General.

Citește și: Analiză │ România este condusă de ardeleni: Președintele, serviciul secret, Justiția, Academia, partidele politice sau ministerele

Conform plangerii penale pe care Lumea Justitiei o publica in exclusivitate, Nicusor Dan a semnat prelungirea contractului cu McDonald's cu incalcarea atributiilor reglementate de Codul administrativ. Aurelian Badulescu arata ca semnarea contractului fara o prealabila consultare si obtinere a votului Consiliului General al Municipiului Bucuresti – organism care este cel care hotaraste in legatura cu administrarea, concesionarea, darea in folosinta gratuita sau inchirierea bunurilor aflate in proprietatea orasului – si asumarea unor obligatii in sarcina Municipiului Bucuresti, privitor la spatii asupra carora numai consiliul poate hotari, toate acestea nu reprezinta decat o subrogare din partea lui Nicusor Dan în drepturile Consiliului General al Municipiului Bucuresti într-o maniera abuziva, nelegala si discretionara. La momentul semnarii prelungirii contractului McDonald's inregistra o datorie de 2 milioane euro catre Primaria Capitalei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.