Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Aurul verde' pentru organism se dă la prețuri uriașe: Cu cât se vând urzicile leurda, loboda, ștevia și spanacul

antena3.ro
urzici

'Aurul verde' pentru organism se vinde prețuri uriașe: Cu cât se când urzicile leurda, loboda, ștevia și spanacul

Cât costă o punguță de urzici în Piața Obor din București. Loboda, leurda, spanacul, ștevia și multe alte verdețuri și-au făcut apariția pe tarabe.

În Piața Obor au apărut leurda, loboda, urzicile, ștevia, spanacul și multe alte verdețuri de primăvară. Iată cât costă o punguță de urzici în piață. Loboda și leurda sunt mult mai ieftine.

Printre verdețurile pe care bucureștenii le pot achiziționa din piață se numără loboda, fiind o plantă cu frunze roșiatice gustoase și bogate în vitamina K. Totodată, oferă și o doză consistentă de vitamina A, C și magneziu.

Frunzele tinere de lobodă pot fi consumate crude, ca adaos la o salată. Cele mai trecute pot fi folosite la ciorbe sau alte preparate gătite. Prețul pentru o legătură de lobodă ajunge și până la 10 lei.

O salată verde costă 3 lei, kilogramul de spanac în jur de 8 lei, iar legătura de ceapă aproximativ 2 lei. Legătura de usturoi verde poate fi cumpărată și ea, tot din Piața Obor, la prețul de 3 lei. Legătura de mărar se vinde și ea cu 2 lei, la fel ca și cea de pătrunjel. Guliile se vând la prețul de 3 lei bucata, iar legătura de leurdă costă și ea 2 lei.

Însă, vedetele primăverii sunt urzicile. În majoritatea piețelor, prețul acestora nu este afișat, oamenii fiind nevoiți să-i întrebe pe vânzători. O punguță generoasă de urzici costă, în majoritatea piețelor din Capitală, în jur de 10 lei. Așadar, cei care doresc să cumpere un kilogram de urzici vor fi nevoiți să scoată din buzunar 50 de lei, mai mult decât pentru un kilogram de pui, scrie romaniatv.net.

Și Dan Negru a reacționat pe rețelele sociale

“Urzica astupă foamea săracului” era proverbul. Am găsit urzici românești la 20 lei juma de kilogram. Adică vreo 7 euro/kg

Pentru ca Arghezi spunea : “România nu e o țară, e o afacere”, a scris și dan negru pe Facebook, zilele trecute.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.