Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Australia a cumpărat peste 200 de rachete de tip Tomahawk din Statele Unite

mbda-systems.com
MBDA rachete

Australia urmează să cumpere peste 200 de rachete de croazieră de tip Tomahawk din Statele Unite, anunţă luni Guvernul, care încearcă să contracareze puterea militară tot mai mare a Chinei în regiune, o comandă în valoare de 830 de milioane de dolari care va asigura armatei australiene unele dintre ”cele mai puternice şi cele mai avansate tehnologic” armamente, salută Ministerul australian al Apărării, relatează AFP.

Australia s-a lansat într-o reformă militară majoră şi se orientează către capacităţi de atac cu rază lungă de acţiune, pentru a menţine la distanţă inamici ca China, conform news.ro

”Investim în capaictăţi de care apărarea noastră are nevoie pentru a ne ţine adversarii în şah, departe de coaste, şi a asigura securitatea australienilor în lumea complexă şi incertă în care trăim în prezent”, anunţă într-un comunicat ministrul australian al Apărării Richard Marles.

Rachetele de tip Tomahawk - cu o rază de acţiune de peste 1.000 de kilometri - urmează să doteze distrugătoare din clasa Hobart ale marinei australiene.

Ele pot fi folosite de submarine nucleare achiziţionate de Australia în cadrul pactului militar AUKUS, semnat de Canberra cu Regarul Unit şi Washngton.

”În contextul în care intrăm în ceea ce mulţi numesc era rachetelor, acestea vor constitui instrumente esenţiale care să permită Forţelor Apărării australiene să-şi îndeplinească misiunea de a-i apăra pe australieni”, declară ministrul australian al Industriei apărării , Pat Conroy.

Canberra anunţa în ianuarie că a acceptat o oferă a Statelor unite de furnizare a unor rachete de tip HIMARS, un sistem mobil de artilerie folosit în prezent de armata ucraineană împotriva Rusiei.

Washingtonul anunţa recent că va ajuta Australia să-şi construiască propria industrie de prducţie de rachete, cu scopul de a scurta lanţurile de aprovizionare perturbate de Războiul din Ucraina.

”Vom cumpăra aceste arme acum pentru a dispune rapid de capacităţi”, anunţă Conroy.

”Însă luăm în calcul şi opţiuni de fabricare de rachete pe teritoriul naţional, pentru că este important să construim capacităţi suverane de fabricare ale apărării în Australia”, anunţă el.

Armata americană a testat, în ultimii ani, prototipuri de rachete de croazieră hipersonice, în regiuni izolate în sudul Australiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.