Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Australia a emis o avertizare de caniculă pentru temperaturi neobișnuit de ridicate în sudul țării

mappr.co
australia

Autorităţile din Australia au emis o avertizare de caniculă în sudul ţării, în faţa unor temperaturi neobişnuit de ridicate care ar putea atinge luni 36 de grade Celsius la Sydney, în plină primăvară australă, transmite EFE.

Pe pagina sa de Facebook, Biroul de Meteorologie a precizat că un front de înaltă presiune provoacă această creştere a temperaturilor care a făcut ca 26 de persoane afectate de căldură să ajungă să fie tratate la spital duminică, în timpul unui maraton la Sydney, conform agerpres.

"Acest tip de căldură timpurie şi prelungită este foarte rar în septembrie, iar în următoarele zile se aşteaptă să fie depăşite temperaturi record", a precizat duminică Biroul de Meteorologie într-un comunicat.

Statele afectate sunt Australia de Sud, Victoria şi New South Wales.

În urmă cu trei săptămâni, agenţia meteorologică a precizat într-un raport că Australia a cunoscut anul acesta cea mai călduroasă iarnă - care se întinde din iunie până în august în emisfera sudică - de când a început măsurarea temperaturilor, în 1910.

Biroul a arătat că temperaturile medii zilnice au fost cu 1,53 grade Celsius mai mari decât media istorică şi că toate iernile din 2012 încoace au fost mai calde decât media înregistrată între 1961 şi 1990.

Climatologul de la Universitatea din Melbourne, Andrew King, a afirmat atunci pe X (fostul Twitter) că schimbările climatice provocate de om sunt principalul motiv al acestei creşteri neobişnuite a temperaturilor.

În următoarele luni, Australia se va confrunta cu o creştere a temperaturilor şi cu o vreme mai uscată decât de obicei din cauza El Nino, un fenomen meteorologic natural provocat de curenţii din Oceanul Pacific.

Australia a suferit în ultimii ani secete severe, inundaţii şi incendii forestiere, fenomene datorate în parte încălzirii globale cauzate de excesul de gaze cu efect de seră din atmosferă, conchide EFE.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.