Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Australia a învins Cehia şi s-a calificat în semifinalele Cupei Davis

wikipedia.org
cupa davis

Australia, finalista ediţiei trecute, s-a calificat în semifinalele Cupei Davis, după ce a reuşit să învingă Cehia cu scorul de 2-1, miercuri seară, la Malaga (Spania), unde se derulează turneul final al competiţiei masculine de tenis de pe echipe naţionale.

Jucătorii australieni rămân în cursa pentru trofeu graţie perechii Matthew Ebden/Max Purcell, victorioasă la Wimbledon în 2022, care a dispus cu 6-4, 7-5 de cuplul Jiri Lehecka/Adam Pavlasek, în meciul decisiv, conform Agerpres.

Cehia, dublă câştigătoare a trofeului, în 2012 şi 2013, reuşise să obţină primul punct în această întâlnire prin Tomas Machac (78 ATP), învingător cu 6-4, 7-5 în faţa lui Jordan Thompson (56 ATP).

Cel de-al doilea meci de simplu i-a adus faţă în faţă pe cei mai buni jucători ai celor două echipe, australianul Alex de Minaur (12 ATP) şi cehul Jiri Lehecka (35 ATP), primul reuşind să se impună cu 4-6, 7-6 (7/2), 7-5, după două ore şi jumătate de joc.

Australia, condusă de fostul număr unu mondial Lleyton Hewitt, va înfrunta în penultimul act surprinzătoarea formaţie a Finlandei, care a reuşit să elimine Canada, deţinătoarea titlului, pe care a învins-o marţi în primul sfert de finală.

Italia lui Jannik Sinner, recentul finalist al Turneului Campionilor, va înfrunta Olanda joi dimineaţă, în timp ce Serbia, care îl are în rândurile sale pe numărul unu mondial Novak Djokovic, va juca în cursul după-amiezii cu Marea Britanie. Învingătoarele celor două sferturi de finală se vor înfrunta sâmbătă în semifinale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.