Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Australia: Alegerile legislative vor avea loc în data de 2 iulie, a anunţat premierul Malcolm Turnbu

www.operationworld.org
australia

Alegerile legislative din Australia vor avea loc în data de 2 iulie, a anunţat, duminică, premierul australian Malcolm Turnbull, confirmând oficial o dată pe care o evocase în aprilie, informează AFP. 

Liderul coaliţiei conservatoare aflate la putere, care l-a destituit în septembrie pe predecesorul său Tony Abbott în urma unui "puci" în interiorul Partidului Liberal, va încerca să-şi consolideze poziţia prin sufragiile de la urne. 

Turnbull, 61 de ani, se va confrunta cu un Partid Laburist condus de Bill Shorten, fost lider sindical în vârstă de 48 de ani. 

"Guvernatorul general a acceptat recomandarea mea privind dizolvarea, efectivă mâine dimineaţa, a celor două camere ale parlamentului şi convocarea de alegeri în 2 iulie", a anunţat premierul australian, în timpul unei conferinţe de presă la Canberra. 

Australia a schimbat premierul de cinci ori în decurs de cinci ani. Alegerile precedente au avut loc în septembrie 2013 şi următorul scrutin trebuia organizat în mod legal înainte de ianuarie 2017. 

Data de 2 ianuarie a anticipat cu mult legislativele, şeful guvernului conservator ameninţând cu dizolvarea celor două camere ale parlamentului dacă Senatul nu va adopta anumite reforme. Or, în aprilie, camera superioară a refuzat să voteze un text privind sindicatele, duce ce blocase anterior un proiect de lege asupra relaţiilor dintre partenerii sociali. 

Turnbull, milionar, fost jurnalist, avocat şi consilier de investiţii, a promis, atunci când i-a succedat lui Abbott, că va schimba stilul de guvernare, însă în ultimele luni el a cedat teren în sondaje, guvernul său nereuşind să desfăşoare reforme-cheie, cum ar fi cele din domeniul fiscal.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.