Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Australia, ATAC DUR la adresa ONU pe tema Israelului

www.europafm.ro
ONU

Premierul australian Malcolm Turnbull a fost miercuri gazda omologului său israelian, Benjamin Netanyahu, prilej cu care a criticat Organizaţia Naţiunilor Unite, relatează Reuters.

Netanyahu este primul şef de guvern din Israel care vizitează Australia, unde urmează să semneze acorduri de cooperare economică şi în domeniul apărării.

Citește și: Marea Britanie, discuții CRUCIALE cu Franța, la Londra, despre Brexit

Turnbull a declarat presei că sprijină soluţia celor două state, israelian şi palestinian, dar a afirmat, într-un editorial publicat în ziarul The Australian: "Guvernul meu nu va sprijini rezoluţii unilaterale care critică Israelul, de genul celei recent adoptate de Consiliul de Securitate al ONU, şi deplângem campaniile de boicot concepute pentru a contesta legitimitatea statului evreu", anun'[ Agerpres.

Rezoluţia la care se referea a fost adoptată în decembrie anul trecut, la sfârşitul mandatului preşedintelui american Barack Obama, când Statele Unite s-au abţinut pentru prima dată de la utilizarea dreptului de veto în Consiliul de Securitate ca modalitate de protecţie diplomatică pentru Israel. Documentul critică Israelul pentru continuarea politicii de colonizare în teritoriile palestiniene ocupate, criticată de multe ţări.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.