Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Australia bagă în LOCKDOWN un oraș cu 2 milioane de oameni, după descoperirea primului caz de coronavirus în ultimele 10 luni

SAZ Bike
lockdown

Un lockdown de cinci zile va începe duminică la Perth în urma descoperirii primului caz de transmitere locală a noului coronavirus din ultimele 10 luni în acest oraş australian, au anunţat autorităţile, potrivit AFP.

Cele circa două milioane de locuitori ai Perth-ului şi ai regiunilor învecinate Peel şi Sud-Vest vor trebui să rămână în casele lor începând de duminică seara, scrie agerpres.ro.

Citește și: Vlad Voiculescu a ieșit pe ascuns din Ministerul Sănătății, pentru a nu da ochii cu protestatarii

Redeschiderea şcolilor programată pentru luni a fost amânată. Locuitorii îşi vor putea părăsi casele doar pentru a cumpăra alimente, a face sport, a merge la medic sau dacă munca lor este considerată "esenţială".

Lockdown-ul a fost decis în urma depistării primului caz de transmitere locală a noului coronavirus din ultimele 10 luni în statul Australia de Vest, au anunţat autorităţile.

Citește și: George Simion, solicitare urgentă către Vlad Voiculescu: ‘Să înceapă de mâine construcția unui spital’

Persoana infectată este un agent de securitate care lucrează într-un hotel care găzduieşte persoane aflate în carantină. Autorităţile cred că acesta a fost contaminat de un călător infectat, probabil, cu varianta apărută în Marea Britanie, despre care specialiştii susţin că este mai contagioasă. Sunt în desfăşurare teste pentru a identifica sursa acestei infecţii şi locurile în care s-a deplasat persoana contaminată.

Cafenelele, barurile şi restaurantele au fost închise, iar nunţile, anulate.

Citește și: Florin Roman îl face praf pe Vlad Voiculescu: Așa repede ați capitulat sau e doar o recunoaștere a faptului că nu faceți față pălăriei prea mari?

Frontierele Australiei de Vest au fost închise în cea mai mare parte a anului 2020. Prin urmare, statul s-a izolat de restul Australiei, însă decizia a permis locuitorilor săi să ducă o viaţă aproape normală.

Australia s-a dovedit relativ eficace în lupta împotriva pandemiei, ţara raportând mai puţin de 29.000 de contaminări şi 909 decese.

Citește și: Controale-fulger ale Poliției Capitalei! DGPMB a descins în două restaurante și le-a amendat! .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.