Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Australia combate finanțarea terorismului cu un parteneriat public-privat

jihad jihadisti islam islamisti

Guvernul australian a anunţat vineri un parteneriat public-privat împotriva finanţării terorismului, informează Xinhua.

Ministrul justiţiei, Michael Keenan, asistent al premierului în domeniul antiterorist, a precizat că aşa-numita Alianţă Fintel va cuprinde 19 entităţi, printre care agenţia de informaţii financiare AUSTRAC (Centrul Australian pentru Raportarea şi Analiza Tranzacţiilor), poliţia federală, bănci şi firmele de transfer de fonduri online Paypal şi Wester Union, scrie agerpres.ro.

"Este primul parteneriat public-privat adevărat de acest gen din lume şi grupează sub un singur acoperiş cunoştinţele şi resursele colective ale guvernului şi industriei. Alianţa va identifica, ţinti, întrerupe şi descuraja spălarea de bani şi finanţarea terorismului într-un mod nemaivăzut în lume. Atenţia sa se îndreaptă ferm către finanţatorii terorismului şi bandele care se ocupă cu veniturile din infracţiuni, precum şi către infractorii cu gulere albe, care cred că infracţiunile lor nu fac victime", a explicat Keenan.

Ministrul a adăugat că a fost înfiinţat deja un centru de operaţiuni unde analiştii guvernamentali şi privaţi vor lucra împreună la proiecte operative comune, comunicând aproape în timp real. El a afirmat că Australia este recunoscută ca un lider mondial în combaterea criminalităţii financiare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.