Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Australia este pe cale de a rezolva cazul ultimilor copii solicitanţi de azil pe care i-a exilat pe insula Nauru

www.operationworld.org
australia

Australia este pe cale de a rezolva cazul ultimilor copii solicitanţi de azil pe care i-a exilat pe insula Nauru, a anunţat duminică premierul Scott Morrison, punând punctul final într-un dosar care a afectat puternic reputaţia ţării, informează AFP, potrivit Agerpres.

Canberra a fost ţinta unor critici drastice pentru politica sa constantă de exilare a refugiaţilor în tabere aflate pe insule îndepărtate din Pacific, pentru a-i descuraja pe candidaţii la imigraţie. ONG-uri, medici şi chiar Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU) au denunţat cruzimea acestui tratament la adresa copiilor, a căror sănătate fizică şi mentală părea grav ameninţată. 

"Toţi copiii solicitanţi de azil au părăsit acum Nauru sau şi-au văzut cererea (de azil) analizată şi o uşă de ieşire care le-a fost deschisă", a subliniat Morrison într-un comunicat, semnat împreună cu ministrul pentru Imigraţie, David Coleman. "Acum mai sunt doar patru copii solicitanţi de azil la Nauru şi ei au primit cu toţii aprobarea de a pleca în SUA împreună cu familiile lor", se mai spune în comunicat.

Citește și: MAE salută aniversarea a 10 ani de la pronunţarea Hotărârii Curţii Internaţionale de Justiţie în cauza 'Delimitarea Maritimă în Marea Neagră'

Opinia publică australiană este, potrivit sondajelor, defavorabilă acestor tabere de refugiaţi pe insule, însă Morrison, care a preluat puterea promiţând fermitate împotriva imigraţiei, nu intenţiona închiderea celei din Nauru. 

Potrivit unor asociaţii pentru apărarea drepturilor solicitanţilor de azil, 600 d oameni mai sunt sechestraţi în aceste "centre de tranziţie" pe insula Manus (Papua-Noua Guinee), unde Australia şi-a închis tabăra de refugiaţi în 2017.

Australia face tot posibilul pentru a-i împiedica pe solicitanţii de azil veniţi din ţări vecine să se instaleze pe teritoriul său şi încearcă să-i trimită spre alte destinaţii. SUA au primit mai multe sute de solicitanţi, după un proces de analiză foarte lung.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.