Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Australia îşi avertizeză cetăţenii din Turcia: Un atac terorist este IMINENT

Gallipoli

Autorităţile australiene au anunţat joi că au primit informaţii potrivit cărora terorişti ar plănui un atac la ceremonia prevăzută pentru finalul acestei luni în peninsula turcă Gallipoli, pentru comemorarea victimelor Primului Război Mondial, relatează Reuters, potrivit agerpres.

Ministrul de externe australian Julie Bishop a afirmat că autorităţile turce au cunoştinţă de aceste informaţii şi ''asigură în mod obişnuit un nivel înalt de securitate cu ocazia comemorării Anzac Day în peninsula'' Gallipoli.

Ambasadoarea SUA la ONU: 'Trump are o mare problemă. Rusia!'

Anzac Day marchează prima bătălia majoră la care au participat militari din Australia şi Noua Zeelandă la Gallipoli (Turcia), în 1915. Sute de australieni şi neozeelandezi vin în pelerinaj anual în peninsula turcă pentru a comemora Bătălia de la Gallipoli, una dintre cele mai sângeroase confruntări din timpul Primului Război Mondial, marcată în fiecare an la 25 aprilie.

Ministrul australian pentru problemele veteranilor de război, Dan Tehan, a afirmat că informaţiile obţinute nu indică un plan specific de atac, ci mai degrabă o intenţie generală.

Tehan s-a declarat însă încrezător că Turcia va asigura măsuri de securitate suficiente. ''Autorităţile turce tratează această problemă cu mare seriozitate. Ceremoniile de la Gallipoli sunt la fel de importante pentru autorităţile turce şi poporul turc cum sunt şi pentru australieni'', a spus el.

Australia a actualizat joi sfaturile de călătorie în Turcia, dar nu a schimbat comunicatul în care le recomandă vizitatorilor australieni să manifeste un grad înalt de precauţie în ţarăşi să-şi reconsidere intenţia de a vizita oraşele Ankara şi Istanbul.

Incident TERORIST în Cisiordania. Un palestinian a intrat în plin cu maşina pe trotuar - FOTO

La rândul său, ministrul de externe neozeelandez, Murray McCully, le-a cerut conaţionalilor lui să evite călătoriile la Ankara şi Istanbul, recomandând precauţie în deplasările la Gallipoli şi în alte locuri din Turcia.

În urmă cu 100 de ani, mii de soldaţi din Corpul de Armată Australian şi Neozeelandez (ANZAC) au luptat pe o fâşie îngustă de plajă la Gallipoli, la începutul unei campanii militare dezastruoase care s-a soldat cu peste 130.000 de morţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.