Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ambasadoarea SUA la ONU: 'Trump are o mare problemă. Rusia!'

LA Times
Nikki Haley

Preşedintele american Donald Trump consideră Rusia ca fiind o problemă, a sugerat miercuri ambasadoarea SUA la ONU, Nikki Haley, citată de France Presse, potrivit agerpres.

"Am chemat Rusia de mai multe ori la ordine decât pot să număr, şi asta s-a întâmplat pentru că dacă ei fac lucruri care nouă nu ne plac le-o vom spune", a spus conservatoarea de 40 de ani, de origine indiană, la summitul Women in the World, care a avut loc la New York.

DIVORȚUL anului în România! A fost PĂRĂSIT de soţie: 'Am decis să ne separăm'

"Ei au făcut unele lucruri cu Crimeea şi Ucraina ... şi în prezent încearcă să-l acopere pe Bashar al-Assad. Acesta este genul de lucruri peste care nu se trece", a subliniat ea.

"Am avut discuţii cu preşedintele (Trump) în cursul cărora el a declarat că vede Rusia ca pe o problemă', a adăugat ambasadoarea americană.

Deşi preşedintele american şi-a exprimat în mod repetat admiraţia şi "respectul" pentru omologul sau rus, Vladimir Putin, Nikki Haley a criticat Moscova în trecut, în special în acest week-end, atunci când ea a promis că acţiunile Moscovei împotriva Kievului şi eventuala interferenţă rusă în campania prezidenţială din SUA vor fi, dacă este necesar, pedepsită.

De la începutul conflictului în martie 2011, Siria îi divizează pe occidentali şi pe ruşi, blocând orice efort multilateral pentru a pune capăt acestui război care a lăsat în urmă peste 320.000 morţi.

20 de cetăţeni turci, ANCHETAŢI pentru SPIONAJ în Germania

Secretarul de stat Rex Tillerson a avertizat că a venit "timpul ca ruşii să se gândească într-adevăr bine dacă continuă să susţină regimului lui Al-Assad" după presupusul atac chimic soldat cu cel puţin 72 de morţi, între care 20 de copii.

Aşteptat între 11 şi 12 aprilie într-o vizită la Moscova, el a adăugat că "nu are nicio îndoială (...): regimul sirian sub guvernarea lui Bashar al-Assad este responsabil de acest atac atroce".

Donald Trump a ameninţat de asemenea că va trece la acţiune în Siria după presupusul atac chimic imputat regimului de la Damasc, act calificat de preşedintele SUA drept "odios" şi un "afront la adresa umanităţii".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.