Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Australia retrage flota de elicoptere Taipan în urma unui accident aviatic

youtube.ro
accident australia elicopter

Autoritățile din Australia au decis să retragă o flotă de elicoptere militare în urma unui accident aviatic produs în vară în timpul unui exercițiu al armatei, notează Agerpres.

Australia a anunțat vineri că își va retrage flota de elicoptere Taipan mai devreme decât se aștepta. Decizia a fost luată după producerea în luna iulie a unui accident în largul coastei sale estice, în timpul unui exercițiu militar comun cu SUA. Accidentul a provocat moartea a patru membri ai echipajului.

Flota Taipan nu va reveni la operațiunile de zbor înainte de data de retragere planificată anterior, decembrie 2024, a declarat ministrul apărării, Richard Marles, potrivit Reuters.

„Anunțul de astăzi nu presupune și nici nu sugerează în vreun fel rezultatul investigațiilor privind tragicul incident", a transmis ministrul.

În ianuarie, Australia a dezvăluit că va cumpăra 40 de elicoptere militare Black Hawk, pentru o sumă estimată la 2,8 miliarde de dolari australieni (1,80 miliarde de dolari americani).

Elicopterele Black Hawk urmează să înlocuiască flota de elicoptere Taipan a armatei australiene, care se confruntă de ani de zile cu probleme de întreținere. Australia are 47 de elicoptere Taipan fabricate în Franța de compania NHIndustries, în colaborare cu Airbus și cu producătorul italian Leonardo.

Anul trecut, Norvegia a declarat că va returna elicopterele militare NH90 pe care le-a comandat de la NHIndustries, deoarece fie nu erau fiabile, fie au fost livrate cu întârziere, într-o decizie pe care producătorul a numit-o „lipsită de temei legal".

Australia și-a consemnat la sol flota de Taipan după accidentul din iulie. Patru investigații au început după accident.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.