Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Australia se confruntă concomitent cu ninsori şi caniculă în timpul verii australe

Twitter
ninsoare ninge zapada

n val de frig a adus zăpadă în toiul verii australe în unele regiuni din sud-estul Australiei, în timp ce locuitorii din Queensland, stat din nord-estul ţării, se confruntă cu temperaturi caniculare, transmite vineri agenţia Xinhua.

Biroul australian de Meteorologie (BOM) a prognozat condiţii meteorologice mixte şi extreme în întreaga ţară, potrivit unui comunicat emis vineri.

Un front atmosferic rece, asociat cu un sistem de presiune joasă, a străbătut mare parte din sud-estul Australiei, joi, aducând temperaturi scăzute, precum şi averse, grindină pe alocuri, tunete şi rafale puternice de vânt, informează Agerpres.

În cursul nopţii, a nins în zonele muntoase din statul New South Wales (NSW) şi în Victoria, iar căderile de zăpadă vor continua probabil în aceste zone, a indicat BOM, adăugând că în sud-estul Australiei vor fi înregistrate temperaturi maxime de până la 10-16 grade Celsius, sub valorile medii specifice lunii februarie.

Între timp, valul de temperaturi caniculare continuă în estul statului Queensland. Pentru zonele situate la sud de localitatea Proserpine a fost emisă o avertizare de caniculă.

Vineri dimineaţă, înainte de ora locală 9:00, temperatura din Brisbane, capitala Queensland, atinsese deja 30 de grade Celsius.

BOM a precizat că, pe măsură ce vânturile fierbinţi se vor deplasa către nord-estul NSW şi sud-estul statului Queensland, este posibil ca temperaturile să atingă valori de peste 40 de grade Celsius vineri şi sâmbătă, ceea ce ar putea creşte pericolul de incendii şi condiţii de caniculă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.