Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Australia se pregăteşte pentru cel de-al doilea ciclon în decurs de o lună

bloomberg.com
taifun-furtuna-vreme-ciclon

Australia se pregăteşte pentru cel de-al doilea ciclon în decurs de o lună

O depresiune tropicală formată în Marea Coralilor s-ar putea transforma într-un ciclon care urmează să se abată asupra nord-estului Australiei la sfârşitul acestei săptămâni, a precizat marţi biroul de meteorologie, la o lună după ce ciclonul tropical Jasper a provocat pagube însemnate în aceeaşi regiune, informează Reuters, potrivit Agerpres.

Sistemul meteorologic, aflat la o distanţă de circa 800 de kilometri de coasta statului Queensland, s-ar putea intensifica într-un ciclon de categoria 3, cu două trepte sub nivelul cel mai periculos din punctul de vedere al vitezei vânturilor, capabil să provoace ploi torenţiale şi viituri ce pot pune în pericol vieţile oamenilor.

''Se intensifică şi cel mai probabil va ajunge la intesitatea unui ciclon în această noapte sau în cursul zilei de miercuri... cel mai probabil va traversa de pe o coastă pe cealaltă în noaptea de joi'', a spus, cu prilejul unei conferinţe de presă, Laura Boekel, meteorolog în cadrul Biroului de meteorologie.

Avertizările de vreme rea vizează o zonă de 900 de kilometri de-a lungul coastei nord-estice a statului Queensland, unde sunt aşteptate ploi intense şi rafale distructive cu viteze de până la 150 de kilometri pe oră, prognozate pentru unele oraşe turistice de-a lungul Marii Bariere de Corali.

Ploile torenţiale se vor abate asupra unor regiuni deja saturate de apă, sporind semnificativ riscul unor viituri, a spus Laura Boekel.

Cea mai recentă avertizare de vreme rea vizează un weekend extins, care include o sărbătoare legală precum şi finalul vacanţei de vară, când în regiune este aşteptată o creştere a numărului de turişti. Oficialii australieni i-au îndemnat pe turişti să nu campeze şi să nu călătorească în zone izolate.

Furtuna îşi va pierde din intensitatea ciclonică după ce va atinge uscatul, dar câteva regiuni din interiorul continentului se vor confrunta totuşi cu ploi torenţiale pe parcursul weekendului şi săptămânii viitoare.

''Ar putea fi un eveniment extins sau care să dureze mult timp'', a precizat Laura Boekel.

În decembrie, ciclonul Jasper a provocat distrugeri în nordul Queensland, unde numeroşi rezidenţi au fost nevoiţi să-şi părăsească locuinţele, iar mai multe oraşe au rămas izolate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.