Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Australia şi Noua Zeelandă menţin restricţiile, în pofida scăderii numărului de contaminări cu noul coronavirus

Twitter
coronavirus

Australia şi Noua Zeelandă au respins marţi ideea de a atenua restricţiile luate pentru combaterea pandemiei de coronavirus, chiar dacă cele două ţări înregistrează o scădere accentuată a numărului de contaminări, informează AFP potirvit Agerpres.

Premierul australian Scott Morrison a afirmat că Australia are încă nevoie de "mai multe săptămâni" înainte de ridicarea unei părţi din măsurile luate pentru a stăvili propagarea pandemiei.

"Răbdarea trebuie să fie virtutea noastră în această situaţie", a spus Morrison, invocând Singapore, care se confruntă cu un al doilea val de infectări.

Australia, cu o populaţie de 25 de milioane de locuitori, a raportat doar 63 de cazuri de contaminare în două zile, duminică şi luni, ceea ce a urcat totalul de îmbolnăviri de COVID-19 la 6.366. Aceasta este cea mai mică creştere în 48 de ore în decurs de o lună.

Noua Zeelandă, cu o populaţie de 5 milioane de locuitori, a înregistrat marţi doar 8 cazuri noi, ajungând la un total de 1.072 de contaminări. Aceasta este cea mai mică creştere a numărului de contaminări de pe teritoriul său în peste trei săptămâni.

"Am înregistrat succese", a declarat marţi premierul neozeelandez Jacinda Ardern în faţa jurnaliştilor, care au întrebat-o dacă restricţiile vor fi ridicate. "Nu vreau să stric aceste succese sau sacrificiile care au fost făcute de neozeelandezi", a subliniat ea.

"Scopul nostru este de a lovi repede şi puternic, şi asta pentru a ajunge în punctul în care să putem ridica o parte din restricţiile privind izolarea", a adăugat Ardern, precizând că nimic nu se va schimba timp de cel puţin o săptămână.

Cele două ţări şi-au închis frontierele externe şi au impus perioade de carantină de 14 zile pentru rezidenţii lor la întoarcerea acestora.

Noua Zeelandă a ordonat o izolare strictă la domiciliu, în timp ce Australia s-a limitat la restricţii privind deplasările, adunările şi activităţile publice.

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.