Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Australia, ținta unui vast atac cibernetic. Presa arată cu degetul China

reuters
hacker

Australia este ţinta unui vast atac cibernetic al unui ”actor statal” care vizează sisteme informatice aparţinând Guvernului, administraţiilor şi întreprinderilor, a anunţat vineri premierul Scott Morrison, relatează AFP, conform news.ro.

Scott Morrison a organizat de urgenţă o conferinţă de presă, la Canberra, pentru a-şi avertiza concetăţenii cu privire la ”riscuri specifice” la care sunt expuşi.

”Organizaţii australiene sunt vizate în prezent de către un actor statal sofisticat”, a anunţat el.

Potrivit lui Morrison, ”această activitate ţinteşte organizaţii australiene într-o întreagă gamă de sectoare, la toate nivelurile Guvernului, economiei, organizaţiilor politice, serviciilor de sănătate şi alţi operatori ai unor infrastructuri strategice”.

Presa australiană scrie că lista suspecţilor este foarte scurtă, iar puţine state deţin un kow-how în acest domeniu - în afară de ţări occientale, China, Coreea de Nord, Iranul, Israelul şi Rusia.

Presa arată cu degetul China, care a impus în mai taxe vamale punitive anumitor exporturi australiene.

Guvernul anunță măsuri într-un domeniu critic: 33% dintre copiii din România sunt în risc de sărăcie

Guvernul lui Morrison a înfuriat Beijingul după ce a îndemnat la o anchetă internaţională independentă cu privire la originea pandemiei covid-19 şi a denunţat o diplomaţie chineză agresivă şi necinstită.

China a replicat sfătuindu-şi cetăţenii să se ducă în Australia ca să facă turism şi studii, ameninţând cu alte represalii şi condamnând un australian la moarte, găsit vinovat de trafic de droguri.

Morrison a anunţat vineri că a informat opoziţia cu privire la aceste atacuri informatice ”de tip malware” şi a îndemnat instituţiile şi întreprinderile ”să se protejeze”.

El nu a prezentat vreun detaliu tehnic, însă a anunţat că datele personale ale australienilor nu au fost furate şi că multe atacuri au eşuat.

”Încurajăm organizaţiile, mai ales cele din domeniul sănătăţii, infrastructurilor strategice şi serviciilor esenţiale să recurgă la experţi şi să implementeze sisteme tehnice de apărare”, a declarat premierul australian.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.