Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Australia: Un fragment dintr-o rachetă a companiei SpaceX a fost descoperit într-un ţarc pentru oi

fortune.com
rachetă SpaceX

Autorităţile din Australia au confirmat joi că un fragment carbonizat ce a fost descoperit de un crescător de animale într-un ţarc pentru oi provine de la o rachetă spaţială utilizată într-o misiune a companiei americane SpaceX, informează AFP.

Bucata de metal, care s-ar fi prăbuşit pe Pământ în data de 9 iulie, a fost descoperită săptămâna trecută în Dalgety, un sat izolat din statul australian New South Wales, situat la aproximativ cinci ore de mers cu maşina în raport cu Sydney.

"E în acelaşi timp interesant şi straniu", a declarat Brad Tucker, un astrofizician care s-a deplasat la faţa locului după ce a fost contactat în iulie de câţiva agricultori locali.

El a spus că descoperirea acelui fragment metalic pe un câmp i-a adus aminte de filmul SF "2001: A Space Odyssey".

Agenţia spaţială australiană a confirmat într-un comunicat că deşeul spaţial provenea de la o misiune desfăşurată pe orbită de SpaceX, o companie deţinută de miliardarul Elon Musk, conform Agerpres.

Brad Tucker a precizat că acea bucată de metal face parte din secţiunea abandonată a capsulei Crew-1 în timpul reintrării sale în atmosfera terestră în 2021.

Alte deşeuri spaţiale au fost găsite pe terenuri învecinate şi este posibil ca şi ele să aibă legătură cu aceeaşi misiune a companiei SpaceX.

Majoritatea deşeurilor spaţiale se prăbuşesc în mare, dar, odată cu dezvoltarea accelerată a activităţilor operate de industriile spaţiale din lumea întreagă, cantitatea de deşeuri care se prăbuşesc pe uscat ar trebui să crească.

"Trebuie să înţelegem că există un risc probabil ca un astfel de incident să se producă într-o zonă locuită", a subliniat acelaşi purtător de cuvânt.

Agenţia spaţială australiană a precizat că depune eforturi pentru a reduce numărul deşeurilor spaţiale şi că a evocat această problemă la nivel internaţional.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.