Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Australia vrea să anuleze pașapoartele pedofililor condamnați

sbs.com.au
Viza australia

Australia şi-a făcut publică marţi intenţia de a le anula paşapoartele cetăţenilor săi condamnaţi pentru pedofilie, pentru a-i împiedica să acţioneze din nou în străinătate, informează AFP, transmite agerpres.ro

Anunţată ca o 'premieră mondială', această măsură, ce urmează să fie prezentată în curând în parlament, este menită să le interzică pedofililor condamnaţi să părăsească ţara.

Lovitură de teatru în PNL. Adversarii cu care Orban vrea să facă echipă după Congres


'Noua lege le va interzice pedofililor condamnaţi să părăsească Australia sau să aibă un paşaport australian', a declarat ministrul afacerilor externe australian, Julie Bishop. 'Doar anul trecut, aproape 800 de pedofili înregistraţi au călătorit în afara Australiei', a subliniat ea. 

Majoritatea dintre ei, care s-au dus în ţări asiatice, au ignorat obligaţia care le-a fost trasată de a-şi semnala călătoriile la poliţie, a adăugat ea, precizând că jumătate dintre ei prezentau un risc de recidivă.

Percheziții MASIVE în București și alte județe: Prejudiciu IMENS cauzat bugetului de stat


Mai multe cazuri de pedofilie în străinătate au atras recent atenţia presei în Australia, cum este şi condamnarea în octombrie, în Bali, la 15 ani de închisoare, a lui Robert Andrew Fiddes Ellis, de 70 de ani, pentru agresiuni sexuale împotriva a 11 fetiţe şi adolescente. 

'Nicio ţară nu a luat măsuri atât de puternice pentru a-şi împiedica cetăţenii (pedofili) să plece în străinătate, adesea în ţări expuse, pentru a viola copii. Este o premieră mondială', a subliniat la rândul său ministrul australian al justiţiei, Michael Keenan. 

El a estimat că această măsură va duce la anularea a 20.000 de paşapoarte ce aparţin unor persoane ce şi-au ispăşit pedeapsa pentru pedofilie, dar care continuă să se afle în atenţia serviciilor judiciare. 

Senatorul Derryn Hinch, una dintre personalităţile în prima linie în lupta împotriva pedofiliei, s-a declarat încântat de măsură. 'Unii pun problema drepturilor civile (a persoanelor private de paşapoarte). Ei bine, din punctul meu de vedere, dacă violaţi un copil, vă pierdeţi drepturile civile', a spus el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.