Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Australia vrea să producă rachete ghidate pentru dotarea propriei armate

Mike Bowers/The Guardian
Scott Morison

Australia a prezentat miercuri un plan pentru un parteneriat cu un producător mondial de arme în scopul fabricării propriilor rachete ghidate, pentru a spori potenţialul de apărare al ţării, informează dpa, potrivit AGERPRES.

Anunţul a fost făcut de premierul Scott Morrison, ţara sa urmând să aloce 1 miliard de dolari australieni (760 de milioane de dolari americani) pentru lansarea accelerată a acestui parteneriat prin care va fi susţinută producerea de rachete şi alte arme ghidate pentru dotarea armatei australiene.

Ministerul Apărării australian caută un partener industrial care să gestioneze, în numele guvernului, fabrica ce va produce noile arme.

Citește și: Prins fără mască de protecție, Vlad Voiculescu e furios pe protestatarii care au scandat împotriva medicilor! ‘Sunt consternat și furios’

Postul de televiziune australian ABC a relatat că în cursă s-au înscris companiile Raytheon Australia, Lockheed Martin Australia, Konsberg şi BAE Systems Australia.

Morrison a subliniat că este crucial să fie creată o ''capabilitate suverană pe teritoriul australian'' pentru a menţine siguranţa cetăţenilor australieni.

''Aşa cum a arătat pandemia de COVID-19, a avea capacitatea de autonomie, fie că este vorba de dezvoltarea unui vaccin, fie de apărarea Australiei, îndeplinirea necesităţilor noastre este vitală într-un mediu global în schimbare'', a explicat şeful guvernului australian.

Ministrul apărării Peter Dutton a adăugat că Australia va coopera strâns cu SUA în privinţa acestei iniţiative.

Valoarea armelor produse în următoarele două decenii de noua companie este estimată la 40 de miliarde de dolari australieni (30,4 miliarde de dolari americani), potrivit ministrului australian pentru industria de apărare, Melissa Price.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.