Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Australianul Adam Coleman, autorizat să joace pentru Tonga, adversara României la CM 2023

agenda.ge
rugby romania georgia

Fostul internaţional australian Adam Coleman a fost convocat miercuri la selecţionata Tonga, viitoarea adversară a României la Cupa Mondială de rugby din această toamnă, informează AFP.

Tonga urmează să dispute luna viitoare două meciuri test, cu Fiji (22 iulie) şi Japonia (30 iulie), în cadrul pregătirilor pentru Mondialul din Franţa (8 septembrie - 28 octombrie).

Coleman (31 ani), al cărui tată, Pau'u Afeaki, a fost căpitanul Tonga, a disputat 38 de meciuri pentru Australia. Începând din 2019, el evolua la clubul englez London Irish, suspendat recent din toate competiţiile.

"Este foarte încântat să joace la o altă Cupă Mondială şi să reprezint Tonga, faţă de care simte o legătură foarte puternică", a declarat recent Toutai Kefu, un alt fost internaţional australian şi actualul selecţioner al Tonga.

World Rugby, federaţia internaţională a sportului cu balonul oval, permite unui jucător să schimbe echipa naţională dacă nu a jucat de mai mult de trei ani pentru selecţionata iniţială şi s-a născut sau are un părinte născut în ţara pe care doreşte să o reprezinte în continuare.

La selecţionata Tonga, Adam Coleman îl va regăsi pe Israel Folau, un alt fost internaţional australian (73 de selecţii), exclus din naţionala "Wallabies" după ce a postat comentarii homofobe pe reţelele de socializare în 2019.

Tonga va evolua în Grupa B la Cupa Mondială 2023, din care mai fac parte Africa de Sud, actuala campioană a lumii, Irlanda, Scoţia şi România.

România va înfrunta Tonga în ultimul său meci din grupă, programat în data de 8 octombrie, pe Stade Pierre-Mauroy din Lille.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.