Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Australienii au luat decizia! Ce se întâmplă cu Novak Djokovic după scandalul monstru de la începutul anului / Sportivul se arată însă precaut

Tenismanul sârb Novak Djokovic va beneficia de o viză care să îi permită participarea la Openul Australiei, programat între 16 şi 29 ianuarie 2023, la un an după expulzarea sa din această ţară, legată de absenţa vaccinării împotriva Covid, anunţă mass-media australiană, citată de AFP, scrie AGERPRES.

Guvernul australian a decis să-i acorde o viză lui Djokovic, campion la Australian Open de nouă ori (un record), au indicat postul de televiziune ABC şi alte surse media de la antipozi, fără alte precizări.

Solicitaţi marţi de AFP, ministrul australian al Imigraţiei şi responsabilii Federaţiei australiene de tenis nu au comentat deocamdată acest anunţ.

Dar cazul părea să fie pe drumul cel bun în ultimele săptămâni, datorită schimbării guvernului din Australia, coaliţia conservatoare aflată la putere în momentul expulzării sârbului fiind înlocuită de atunci cu un cabinet de centru-stânga condus de laburistul Anthony Albanese.

Djokovic (35 ani), fost număr unu mondial, care participă în prezent la Turneul Campionilor de la Torino (Italia), s-a arătat încă precaut luni.

"Încă nu este nimic oficial. Aşteptăm. Ei (avocaţii săi) discută cu guvernul australian, asta e tot ce pot spune în acest moment", a spus jucătorul sârb.

Luna trecută, directorul Australian Open, Craig Tiley, a indicat că a petrecut timp cu Djokovic şi a asigurat că jucătorul vrea să dispute primul turneu de Mare Şlem din 2023.

"El a spus că şi-ar dori, evident, să se întoarcă în Australia, dar ştie că decizia finală va fi la latitudinea guvernului federal", a declarat oficialul pentru ziarul australian The Age. "A acceptat această poziţie. Este o chestiune privată între ei", a adăugat Tiley, care a îndemnat ambele părţi să găsească o soluţie.

În ianuarie 2022, după ce a fost reţinut la sosirea sa la Melbourne, Djokovic a fost expulzat şi condamnat la o interdicţie de trei ani de a intra pe teritoriul Australiei, după o intensă bătălie juridică.

Ridicarea acestei interdicţii este la discreţia guvernului lui Anthony Albanese.

Refuzul de a se vaccina împotriva Covid-19 a bulversat în mare măsură sezonul 2022 al campionului sârb: pe lângă Australian Open, el a fost nevoie să renunţe şi la US Open, în condiţiile în care intrarea în Statele Unite a rămas supusă obligaţiei de vaccinare.

Învins în sferturile de finală la Roland Garros de Rafael Nadal, Djokovic şi-a reluat ulterior marşul înainte la Wimbledon, la începutul verii, unde a cucerit al 21-le titlu de Grand Slam din cariera sa.

Cu toate acestea, victoria de la All England Club nu i-a adus nimic în clasament, deoarece turneul de la Wimbledon a fost sancţionat de ATP şi WTA pentru că a refuzat participarea jucătorilor ruşi şi belaruşi, în urma invaziei din Ucraina şi nu s-au acordat puncte participanţilor.

În ciuda acestor capcane, sârbul a reuşit să se califice la Turneul Campionilor de la Torino, care reuneşte cei mai buni opt jucători ai sezonului.

Novak Djokovic, aflat în prezent pe locul opt în clasamentul ATP, a câştigat meciul său de debut, împotriva grecului Stefanos Tsitsipas, numărul trei mondial, pe care l-a învins cu 6-4, 7-6 (7/4).

Următorul său adversar în Grupa Roşie va fi rusul Andrei Rublev, pe care îl va înfrunta miercuri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.