Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Austria a început să respingă refugiații: Să ceară azil în statele balcanice

refugiati

Austria a început să respingă intrarea pe teritoriul ei a unor migranţi din Orientul Mijlociu veniţi dinspre Slovenia, mişcare ce survine după ce ministrul austriac de interne a declarat că nu are nicio simpatie faţă de refugiaţii care nu cer azil în ţările balcanice şi încearcă să ajungă în statele mai bogate, transmite duminică agenţia DPA.

Citește și: ADEVĂRUL pe care televiziunile nu-l spun: Refugiații sirieni NU sunt sirieni

Potrivit unui purtător de cuvânt al poliţiei austriece, circa 100 de migranţi ajunşi în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică la graniţa sloveno-austriacă la punctul de frontieră Spielfeld nu au fost lăsaţi să intre pe teritoriul Austriei, întrucât nu au cerut azil şi nici nu au prezentat documentele corespunzătoare.

Potrivit agenţiei HINA, în cursul zilei de sâmbătă un alt grup de 350 de migranţi care doreau să ajungă în Germania a fost respins de autorităţile austriece.

Citește și: Anunțul de ULTIMĂ ORĂ făcut de Gabriel Oprea: Se lucrează la o nouă tabără de refugiați

Conform regulamentului de la Dublin (ce reglementează examinarea cererilor de azil în Uniunea Europeană), refugiaţii trebuie să ceară azil în prima ţară unde ajung în spaţiul comunitar, în cazul de faţă Grecia, dar această prevedere nu a fost respectată de când a pornit actualul val de imigranţi ilegali veniţi din Orientul Mijlociu, autorităţile de la Atena permiţându-le să-şi continue călătoria înspre Europa, destinaţia preferată de cei mai mulţi fiind Germania.

Citește și: România e în COD ROȘU: Primele imagini cu corturile pentru refugiați / VIDEO

Într-o declaraţie emisă de ministrul austriac de interne, Johanna Mikl-Leitner, aceasta şi-a exprimat nemulţumirea faţă de faptul că refugiaţii ajunşi în Croaţia şi Slovenia sunt direcţionaţi către Austria şi Germania. Ea a susţinut că nu înţelege de ce guvernele de la Zagreb şi Ljubljana nu respectă regulamentul de la Dublin şi a anunţat că Austria va returna migranţii veniţi dinspre Slovenia.

Citește și: Robert Turcescu, dezvăluiri din interior: Se pregătesc tabere pentru 40.000 de refugiați în România

În Austria au sosit în acest weekend circa 13.000 de migranţi, dintre care circa 12.300 dinspre Ungaria şi ceilalţi dinspre Slovenia. Întrebat de ce numai la frontiera slovenă există migranţi returnaţi, purtătorul de cuvânt citat a răspuns că autorităţile ungare refuză să preia înapoi astfel de migranţi, scrie agerpres.ro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.