Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România e în COD ROȘU: Primele imagini cu corturile pentru refugiați / VIDEO

Primele corturi pentru refugiaţi din România au fost amplasate în judeţul Timiş, în localitatea Lunga, aproape de graniţa cu Serbia.

În localitatea Lunga, aflată la 60 de kilometri distanţă de Timişoara, se află aproximativ 50 de corturi de armată, care sunt păzite de jandarmi.

Citește și: Robert Turcescu, dezvăluiri din interior: Se pregătesc tabere pentru 40.000 de refugiați în România

Poliţiştii de frontieră şi jandarmii fac exerciţii la graniţa cu Serbia, în judeţul Timiş. Mobilizarea are ca scop testarea capacităţii de intervenţie a forţelor Ministerului de Interne în cazul în care refugiaţii blocaţi în Serbia, la graniţa cu Ungaria, şi-ar schimba ruta şi ar încerca să treacă prin România.

Citește și: ALERTĂ Mobilizare FĂRĂ PRECENDENT în Timiș

Amplasarea corturilor arată faptul că autorităţile din România se pregătesc pentru refugiaţi pe teritoriul ţării. Autorităţile nu vor să spună câţi imigranţi se aşteaptă să ajungă în România şi când au putea ajunge aceştia.

Citește și: Nu i-a trecut niciodată prin cap: Cum a căzut Sorin Oprescu în plasa DNA

Şi la Beba Veche, localitate aflată la graniţa dintre Serbia şi Ungaria, sunt pregătiri intense. Aici nu s-a ridicat încă o tabără, dar au fost aduse forţe suplimentare de poliţie de frontieră.

Citește și: Analiza lui Călin Popescu Tăriceanu: Îl suspendă sau nu Klaus Iohannis pe Victor Ponta?

Potrivit locuitorilor din zonă, în ultima perioadă, poliţiştii de frontieră ar fi prins mai multe persoane care ar fi intrat ilegal în România. Printre aceste persoane s-ar afla şi refugiaţi.

„Din punctul meu de vedere, imaginile arată faptul că România a înţeles ceva în această lună în care Europa s-a bâlbâit – mă refer în special la flancul sudic – şi poate vom vedea o gestionare a crizei refugiaţilor şi a migranţilor ceva mai bine pregătiţi”, a spus la Digi24 Miroslav Taşcu Stavre, expert în relaţii internaţionale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.