Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Austria deschide un coridor umanitar, ca să treacă românii din diaspora

romani blocati granita

Un 'coridor umanitar' pentru românii care vor să treacă din Austria în Ungaria pentru a reveni în ţară va fi deschis marţi, de la ora locală 21.00, până miercuri la 06.00 (22.00-07.00 orele României), a declarat ministrul austriac de interne, Karl Nehammer, într-o conferinţă de presă, potrivit agenţiei APA.

Până la miezul nopţii, această posibilitate le va fi deschisă şi cetăţenilor bulgari, a precizat el, informează agerpres.ro.

Citește și: Gigi Becali, tratament gratuit pentru bolnavii de cancer! Donație impresionantă și pentru ‘Matei Balș’

Ungaria şi-a închis graniţele pentru români, ceea ce a făcut să existe mari probleme la punctele de trecere a frontierei, a comentat ministrul Nehammer. Pentru rezolvarea lor, va fi deschis un coridor, a precizat el.

Potrivit acestuia, probleme există şi la graniţa Austriei cu Germania, în prezent înregistrându-se cozi de 15-20 km la punctul de trecere Suben. 'Colaborăm cu autorităţile germane pentru a rezolva situaţia', a afirmat Karl Nehammer.

Citește și: EXCLUSIV Cine finanțează partenerul ‘pro-bono’ al Guvernului Orban 2

Ungaria anunţase puţin mai devreme, prin şeful diplomaţiei Peter Szijjarto, că va deschide o rută de tranzit pentru cetăţenii români şi bulgari blocaţi la graniţa austriaco-ungară, ca măsură de excepţie, aplicată o singură dată în cursul nopţii de marţi, la solicitarea miniştrilor de externe român şi bulgar.

Ungaria şi-a închis de marţi frontierele pentru cetăţenii străini, permiţându-le doar propriilor cetăţeni să intre în ţară.

Citește și: Un pacient cu Covid-19 internat la Spitalul „Victor Babeș” din Capitală a refuzat să poarte mască, tușind spre cadrele medicale

Canalul public M1 a transmis că cetăţeni străini au blocat punctul de trecere Nickelsdorf-Hegyeshalom, de la graniţa cu Austria, pentru a convinge autorităţile ungare să deschidă frontiera. Potrivit corespondentului M1, 60-70 de persoane au coborât din vehicule în jurul prânzului şi de atunci blochează intrarea camioanelor cu mărfuri. La Hegyeshalom s-au format cozi de 20 km de maşini şi camioane, iar şoferii trebuie să aştepte trei ore pentru a intra în Ungaria, a transmis poliţia naţională.

Citește și: Anunțul zilei! A fost descoperit un medicament eficace împotriva COVID-19 .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.