Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Austria evită în ultimul moment o insolvenţă tehnică graţie unui parlamentar din opoziţie

Food Navigator
europa est austria italia ungaria romania bosnia polonia slovacia

Austria a evitat reducerea bugetului său naţional până la numai 102.000 euro după ce un parlamentar din opoziţie a semnalat în ultimul moment lipsa cuvântului 'milioane' din textul legii cu puţin timp înaintea supunerii la vot a acesteia, relatează vineri dpa, potrivit Agerpres.

Legea corectată a fost adoptată vineri, permiţând ca bugetul avut la dispoziţie de guvernul austriac în acest an să fie de 102 miliarde euro (102.000 de milioane).

Dacă legea ar fi fost adoptată în forma sa iniţială, ''republica ar fi întâmpinat o insolvenţă tehnică'', a afirmat Jan Krainer, parlamentarul social-democrat care a detectat eroarea respectivă.

Citește și: Klaus Iohannis: ‘Începând din 1 iunie se redeschid terasele, se va putea merge la plajă și se pot organiza spectacole în aer liber’

Opoziţia austriacă l-a criticat pe ministrul finanţelor Gernot Blümel pentru prezentarea unui proiect de buget cu date ce fuseseră calculate înaintea izbucnirii crizei coronavirsului şi că documentul nu reflectă scăderea aşteptată a veniturilor fiscale.

În aceste condiţii, Partidul Social-Democrat, formaţiunea liberală NEOS şi Partidul Libertăţii (de extremă dreapta) au votat contra lui Blümel într-o moţiune supusă la vot vineri dimineaţă. Totuşi, această moţiune a fost simbolică, întrucât ministrul finanţelor a fost susţinut de majoritatea guvernamentală formată din Partidul Popular şi ecologişti.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.