Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Austria face orice ca să scape de imigranţii afgani

Comisia Europeana

Austria doreşte să-i descurajeze pe afganii care ar căuta să obţină azil în această ţară, prin finanţarea unei campanii bazate pe mesaje postate în autobuzele din Kabul, pe reţeaua de socializare Facebook şi difuzate la televiziune, transmite Reuters.

Austria, ultima ţară de tranzit pentru migranţi înainte de a ajunge în Germania - destinaţia preferată de majoritatea refugiaţilor plecaţi din Orientul Mijlociu, Asia şi nordul Africii -, a devenit ţinta criticilor Comisiei Europene şi ale organizaţiilor pentru apărarea drepturilor omului după ce Viena a plafonat numărul zilnic al refugiaţilor ce intră pe teritoriul austriac. ''Guvernul federal are o limită superioară de 37.500 de cereri de azil în acest an. Pentru a ajunge la acest număr, este necesar să reducem influxul de refugiaţi. Este doar o chestiune de corectitudine a le povesti oamenilor din ţările de origine despre legile de azil stricte din Austria'', a declarat ministrul de interne austriac Johanna Mikl-Leitner.

Într-unul dintre mesaje, scrise cu majuscule roşii, li se transmite afganilor: ''Niciun azil în Austria'' pentru motive economice şi se menţionează că autorităţile de la Viena impun termene clare pentru azil, îşi sporesc numărul de repatrieri şi au stabilit condiţii stricte pentru reunificarea familială. Austria a impus la 19 februarie plafoane care limitează accesul pe teritoriul său la 80 de solicitanţi de azil şi la 3.200 de imigranţi în tranzit pe zi, ceea ce ar însemna un potenţial de 1,2 milioane de persoane pe an. După ce a primit 90.000 de solicitanţi de azil anul trecut, mai mult de 1% din populaţia sa, Austria a anunţat că este dispusă să primească cel mult 37.500 de refugiaţi suplimentari în acest an, spune Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.