Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Austria recidivează. Statele care se opun cotelor de refugiați amenințate cu tăieri de fonduri

imigranti refugiati

Austria a avertizat joi că şi-ar putea reduce sprijinul financiar pentru ţările reticente în a-şi asuma partea lor din povara reprezentată de numeroşii refugiaţi ajunşi în Uniunea Europeană, în contextul în care liderii statelor membre reuniţi joi la Bruxelles, în Consiliul European de iarnă, încearcă să îmbunătăţească răspunsul european la criza migraţiei, relatează DPA. 

Cancelarul austriac Werner Faymann nu a exclus consecinţe financiare pentru acele state membre ale UE care nu cooperează în cadrul eforturilor de a redistribui 160.000 de solicitanţi de azil între ţările Uniunii Europene. 

'Cei care obţin de la bugetul UE mai mulţi bani decât plătesc ar trebui să nu se mai ascundă atunci când este vorba de distribuirea refugiaţilor. Cei ce refuză să preia refugiaţi fac dificil pentru plătitori neţi ca Austria să continue să contribuie la bugetul UE la nivelurile actuale', a spus Faymann, într-un interviu pentru cotidianul german Die Welt. 

Declaraţiile cancelarului austriac au fost criticate de liderul grupului europarlamentar al Partidului Popular European (PPE), germanul Manfred Weber, care a declarat pentru grupul media Funke că 'ameninţările nu rezolvă nicio problemă, ci ele creează unele noi'. AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.