Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Austria relaxează mai multe restricții anti-COVID de la 1 iulie

relaxare

Austria va pune capăt de la 1 iulie mai multor restricţii, inclusiv celor de circulaţie, introduse pentru limitarea răspândirii coronavirusului, a anunţat joi guvernul de la Viena, transmit dpa şi AFP.

Aceasta înseamnă că industria ospitalităţii va putea primi clienţi şi în cursul serii, mai întâi la o capacitate întrucâtva redusă, a anunţat joi cancelarul Sebastian Kurz într-o conferinţă de presă la Viena, potrivit agerpres.ro.

'Oamenii pot dansa, se pot căsători, pot sărbători', a spus el.

Situaţia infectărilor este mult mai bună decât se aştepta în general - incidenţa pe şapte zile este de 15 cazuri la 100.000 de locuitori -, aşa încât 'putem face alţi paşi mari spre normalitate', a declarat Kurz.

În baruri, restaurante şi cluburi, se va renunţa la obligativitatea purtării măştilor FFP2 şi în cazul angajaţilor, a explicat ministrul turismului, Elisabeth Koestinger.

Aşa cum s-a anunţat anterior, evenimentele culturale şi sportive se vor putea relua fără limită de spectatori, a indicat secretarul de stat pentru cultură, Andrea Mayer.

În locul măştilor FFP2 obligatorii, în transportul public şi în spaţiile închise vor fi suficiente măştile de protecţie obişnuite.

Clienţii restaurantelor sau participanţii la evenimente vor trebui să deţină un test negativ la coronavirus, un test care să indice prezenţa anticorpilor sau să se fi vaccinat împotriva COVID-19. De la 1 iulie, doar cei în vârstă de peste 12 ani vor trebui testaţi.

Din 22 iulie vor intra în vigoare şi alte măsuri de relaxare.

Cancelarul Kurz a mai spus că Austria a reuşit progrese semnificative în campania de vaccinare, mai mult de jumătate din populaţie primind cel puţin o doză de vaccin.

Strategia de testare cu circa 400.000 de teste pe zi s-a dovedit de asemenea un succes.

Pe de altă parte, nu trebuie uitat că varianta delta a coronavirusului ar putea reduce speranţele într-o relaxare suplimentară, a prevenit Oswald Wagner, vice-rector al Universităţii de Medicină din Viena, menţionând totuşi că vaccinarea oferă un grad foarte ridicat de protecţie şi împotriva acestei variante.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.