Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Austria riscă să ajungă la CJUE din cauza alocaţiilor pentru copiii români. Tomac: 'Astfel de comportamente nu pot și nu trebuie tolerate în interiorul UE'

Mediafax
tomac eugen pmp

Președintele PMP, Eugen Tomac, susține, într-o postare făcută joi pe Facebook, că Austria riscă să fie judecată la Curtea de Justiție a Uniunii Europene dacă nu va oferi copiilor români alocații egale cu cele acordate altor cetățeni europeni.

Președintele PMP, Eugen Tomac, susține în postarea de pe pagina sa de Facebook că a atenționat în repetate rânduri asupra „politicii discriminatorii a Austriei de a indexa prestațiile familiale pentru copiii care își au reședința în alt stat membru al UE în funcție de nivelul de trai al statului în cauză”.

Liderul PMP spune că a adresat în noiembrie anul trecut o interpelare Comisiei Europene, în care întreba ce măsuri are aceasta în vedere spre a determina Austria să asigure tuturor cetățenilor europeni drepturi egale.

„Răspunsul oficial transmis de către Comisarul European pentru locuri de muncă și drepturi sociale, Nicolas Schmit, este extrem de clar: <În cazul în care Austria nu abordează suficient aspectele în cauză, Comisia poate trece la următoarele etape ale procedurii și, în cele din urmă, poate trimite cazul în fața Curții de Justiție a UE>”, scrie Eugen Tomac.

El anunță că va continua să urmărească subiectul. „Astfel de comportamente nu pot și nu trebuie tolerate în interiorul Uniunii Europene. Nu există cetățeni europeni de categoria I sau II. Cu toții avem drepturi și obligații egale”, a mai spus Eugen Tomac.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.