Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Austria se grăbește: Luna viitoare introduce certificatul digital de vaccinare

Inquam Photos / George Calin
kurz iohannis

Guvernul austriac a anunţat miercuri că în următoarele zile va aproba procedurile necesare pentru a începe introducerea din aprilie a unui certificat digital de vaccinare prin care se doreşte facilitarea deplasării în întreaga Uniune Europeană (UE), relatează EFE.

Titulara agriculturii şi turismului, Elisabeth Köstinger, a anunţat că va fi un document digital gratuit ce va cuprinde informaţii despre faptul că o persoană s-a vaccinat, are anticorpi sau a efectuat un test negativ pentru COVID-19, scrie agerpres.ro.

Citește și: Dr. Adina Alberts: Am informații că sunt mulți pacienți tratați cu medicamente experimentale, scumpe, fără indicație în Covid

Guvernul austriac a prezentat miercuri documentul care se preconizează să fie introdus la vară în întreaga UE.

Guvernul conservator-ecologist doreşte să aprobe procedurile necesare pentru a putea distribui aceste certificate începând din aprilie şi a putea astfel reactiva turismul şi sectorul restauraţiei şi hotelier, închis din noiembrie anul trecut.

Citește și: Lovit de amnezie! La o săptămână după ce i-a făcut plecăciuni, Florin Cîțu și-a dat seama că e incompatibil cu Octav Bjoza

Documentul va trebui prezentat dacă se doreşte participarea la activităţi culturale, pentru a merge la restaurant sau pentru "a se putea bucura de libertăţi în siguranţă", a declarat şeful guvernului austriac, Sebastian Kurz.

Premierul conservator a declarat că versiunea austriacă va fi digitală cu un cod QR, destinată telefonului mobil şi cu care se va putea călători în toată Europa.

Citește și: Doliu în Poliția Română! Un șef de post a murit, după ce s-a infectat cu Covid-19

Potrivit lui Sebastian Kurz, acest certificat nu va fi discriminatoriu, deoarece şi persoanele care nu s-au vaccinat vor beneficia de acest "paşaport digital" în care vor fi trecute rezultatele la teste şi certificatele de prezenţă a anticorpilor după depăşirea bolii COVID-19.

Obiectivul, a precizat el, este de a garanta "un maximum de siguranţă şi celor care încă nu s-au vaccinat".

Citește și: Un medic pneumolog, către Raed Arafat: ‘Băieții de vă înconjoară nu au curajul să vă zică, dar vă spun eu’ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.