Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Austria trece la AMENINȚĂRI: Mesajul VIOLENT pentru Turcia

turcia austria turcia

Ministrul de externe ale Austriei, Sebastian Kurz, ameninţă că va bloca extinderea negocierilor cu Turcia privind aderarea la Uniunea Europeană, ceea ce ar putea pune în pericol acordul crucial privind migraţia dintre Bruxelles şi Ankara, relatează Reuters.

Afirmaţiile şefului diplomaţiei austriece, apărute în ediţia de duminică a cotidianului Kurier, riscă să amplifice disputa dintre Viena şi Ankara, care a izbucnit după ce cancelarul austriac Christian Kern a sugerat oprirea cu totul a negocierilor privind aderarea Turciei la UE, din cauza problemelor cu democraţia şi economia ale acestei ţări.

Citește și: A arătat tot la piscină: Vedeta care a renunțat la haine, în București / FOTO HOT

Discuţiile privind aderarea Turciei au avansat extrem de lent de la începerea lor în 2005, numai unul din cele 35 de capitole de negociere fiind încheiat.

"Am un loc şi un vot în Consiliul (UE) al miniştrilor de externe. În cadrul acestuia, se va pune problema deschiderii de noi capitole de negociere, iar eu sunt împotrivă", a spus Kurz, ameninţând astfel să blocheze votul unanim care este necesar în astfel de situaţii.

Citește și: GOL PUȘCĂ Așa a fost fotografiat unul dintre cei mai doriți bărbați ai planetei / FOTO

Măsurile de reprimare luate de guvernul turc împotriva susţinătorilor predicatorului Fethullah Gulen, exilat în SUA şi acuzat de puterea de la Ankara că s-ar afla în spatele tentativei de puci din iulie, au tensionat relaţiile cu blocul comunitar, care depinde însă de Turcia pentru restricţionarea afluxului de imigranţi.

Turcia şi-a respectat până acum partea prevăzută de acord, şi anume oprirea imigraţiei ilegale spre Europa prin teritoriul său, în schimbul ajutorului financiar, promisiunii de liberalizare a regimului de vize şi accelerarea discuţiilor privind aderarea.

Citește și: Unul dintre cei mai apreciați artiști spune că se tratează de dependență sexuală

Decizia de eliminare a vizelor pentru cetăţenii turci este totuşi întârziată, din cauza legislaţiei antiteroriste din Turcia, pe care unele ţări din UE o consideră ca fiind prea extinsă, şi a reprimării de după lovitura de stat eşuată.

Kurz a afirmat că Turcia nu a îndeplinit condiţiile pentru a fi făcute progrese. "Criteriile pentru liberalizarea regimului de vize nu vor fi îndeplinite de Turcia. Iar cerinţele pentru negocierile de aderare nu au fost respectate", a spus ministrul austriac de externe, scrie agerpres.ro.

Citește și: OBSEDAT SEXUAL Filmează sub fustele femeilor în supermarket / VIDEO

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.