Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Austria va autoriza magazinele mici să redeschidă săptămâna viitoare

austria harta

Austria urmează să autorizeze magazinele mici să redeschidă, săptămâna viitoare - în cadrul primei etape către sfârşitul izolării impuse în vederea opririi răspândirii noului coronavirus, a anunţat luni cancelarul Sebastian Kurz, relatează Reuters, potrivit news.ro.

Această măsură poate fi aplicată doar cu condiţia ca populaţia să respecte celelalte măsuri de izolare, a subliniat luni, într-o conferinţă de presă, Kurz.

Purtarea măştii - deja obligatorie în supermarketuri - urmează să fie extinsă, în paralel, la transportul în public şi la micile magazine, a precizat ministrul Sănătăţii Rudolf Anschober.

Vezi si: Raed Arafat pregătește populația pentru următoarea etapă: Ar fi bine să începem să ne acoperim nasul și gura când ieșim în spațiul public

Un fular sau o eşarfă sunt acceptate, în lipsa măştii, a subliniat Cancelaria.

Austria urmează să-şi redeschidă magazinele mai devreme decât majoritatea ţărilor vecine, pentru că a acţionat mai rapid în vederea opririi epidemiei, a argumentat Sebastian Kurz.

În cazul în care totul se desfăşoară potrivit planului, magazinele neesenţiale - cu o suprafaţă mai mică de 400 de metri pătraţi - vor putea fi redeschise începând de la 14 aprilie, iar de la 1 mai urmează să fie redeschise toate celelalte magazine şi centre comerciale, a anunţat cancelarul austriac.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.